Els ajuntaments de Granollers, Mollet, les Franqueses, Parets, Montmeló, Canovelles i la Garriga han rebut la declaració d’impacte ambiental del projecte de desdoblament d’alguns trams de la línia de rodalies R3, la que uneix Barcelona amb Vic.

L’estudi l’ha elaborat l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (ADIF), que ha donat el termini màxim d’un mes als ajuntaments per valorar-lo i presentar-hi les possibles al·legacions.

El desdoblament parcial de la via va enunciar-lo el febrer de l’any passat Santi Vila, que aleshores era conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat. En total, el desdoblament afectarà tres trams de la línia (Parets-Granollers, les Franqueses-la Garriga i Balenyà-Tona-Seva-Vic) que sumen un total de 25 quilòmetres. Foment invertirà 95 milions d’euros i es preveu que les obres s’iniciïn al 2016.

Els tres trams desdoblats permetran millorar la fiabilitat i augmentar lleugerament la capacitat i, alhora, s’incrementarà la freqüència de combois, que passaran dels actuals 30 minuts als 15 minuts.

Leave a Reply

Your email address will not be published.