Tretze persones han mort aquest diumenge al matí en un accident d’autocar que s’ha produït a l’AP-7 al municipi de Freginals, a la comarca del Montsià. El vehicle, propietat de l’empresa Autocares Alejandro, de Mollet del Vallès, feia el trajecte de retorn des de València a Barcelona. Els passatgers, 57 incloent el conductor, havien estat un dies a la ciutat del Túria coincidint amb la celebració de les Falles. El sinistre ha passat cap a les 6 de la matinada a l’altura del quilòmetre 333.

En l’autocar viatjaven estudiants de diverses nacionalitats que feien Erasmus en diferents universitats catalanes, principalment la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). A banda de les víctimes mortals, 30 han patit ferides que han obligat el seu trasllat a diversos hospitals de la zona; i 13 han patit lesions molt lleus i han estat traslladades a un hotel de Tortosa on s’ha instal·lat el centre de coordinació.

Segons ha explicat el conseller d’Interior, Jordi Jané, el conductor, que aquest diumenge al migdia, ha declarat a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Tortosa, hauria donat negatiu en les proves de drogues i alcohol. Els cossos de les 13 víctimes mortals, de les quals no s’ha facilitat la identitat ni la nacionalitat, són traslladades al tanatori de Tortosa.

LES PRIMERES HIPÒTESIS

 Segons les primeres hipòstesis de la investigació, l’accident hauria estat producte de factors humans. L’autocar hauria fregat amb les tanques de la dreta de la calçada en sentit nord i el conductor hauria donat un cop de volant que hauria provocat que el vehicle travessés la mitjana i anés a parar a la calçada en sentit sud, per acabar bolcant.

 En el sinistre també s’hi ha vist implicat un turisme que circulava en direcció sud amb dos ocupants al seu interior que ha topat posteriorment amb l’autocar. Segons el conseller Jané, tot apunta que aquest vehicle no tindria cap mena de responsabilitat en l’accident. Els dos ocupants d’aquet també han resultat ferits i traslladats a un centre hospitalari.

Leave a Reply

Your email address will not be published.