350 participants al Concurs Ocellaire de Canovelles

Canovelles va acollir l’1 de març el Concurs Ocellaire al pavelló Ca la Tona, un certamen puntuable a nivell federatiu per els participants de la comarca d’Osona i organitzat per la Societat Ocellaire de Canovelles.

Durant tota la jornada es va respirar molt bon ambient entre els aficionats que, com cada any, van observar atentament les cantades des de darrera de la tanca. (Foto: Ajuntament)

Durant tota la jornada es va respirar molt bon ambient entre els aficionats que, com cada any, van observar atentament les cantades des de darrera de la tanca. (Foto: Ajuntament)

El concurs, que va durar des de les 9 a les 13 h aproximadament, va aconseguir agrupar aquest any 350 persones, de diverses comarques catalanes, i un total de 551 ocells de diferents espècies. Els ocells participants van fer les seves tradicionals cantades. Primer van cantar els 123 ocells pinsans, després els 99 passerells, més tard van concursar els 141 verdums i, per últim, van cantar les 188 caderneres.

Un cop acabades les cantades, al voltant de les 13 h, es van pronunciar els noms dels guanyadors de cada ploma. La Societat Ocellaire de Canovelles va emportar-se 11 dels 48 premis repartits.

Els locals van obtenir els següents premis: en la categoria de cadernera, van obtenir premi Juan Carlos Sola (1r), Francisco Javier López (2n), Enrique Salguero (3r), José Rafael Montalbán (4t) i Abel Llamazares (6è). En la categoria de passerell, va obtenir premi David Garcia (8è) i en la de verdum, Carlos Palma (1r), Felipe Cortés (2n), Luís Gutiérrez (10è) i Javier Mesta (11è).

Durant tota la jornada es va respirar molt bon ambient entre els aficionats que, com cada any, van observar atentament les cantades des de darrera de la tanca. L’alcalde, José Orive, va asistir al concurs, així com el regidor d’Esports, Joan Isern. Els guanyadors es van emportar un pernil i els assistents van degustar, durant el certamen, un petit pica-pica amb pastes i vi, gentilesa de la Societat Ocellaire de Canovelles.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *