Els veïns de Parets volen que el pressupost 2016 prioritzi els Plans d’Ocupació Local

La convocatòria de nous Plans d’Ocupació Local, l’increment dels recursos destinats a les polítiques socials i el pla de manteniment de voreres de l’Eixample han estat les tres propostes que han obtingut un major suport al procés de participació per a l’elaboració de Pressupost Municipal del 2016.

Enguany, 790 persones han pres part al procés, impulsat per l’Ajuntament de Parets. Del total de butlletes rebudes, 741 han estat considerades  vàlides i complien amb els requisits de participació. D’aquestes 741 butlletes, 636 s’han respost durant les enquestes que s’han fet a la via pública, 45 s’han emplenat i dipositat a les urnes ubicades als equipaments municipals, i 109 s’han contestat a través de la pàgina web;  49 han estat nul·les. Pel que fa a la participació per sexe, un 66% de les butlletes han estat de dones (490) i un 34% d’homes (251).

El procés de participació es plantejava, com en edicions anteriors, en dos blocs. D’una banda, en la priorització de  propostes i de l’altra, en l’aportació de propostes obertes. En l’apartat de priorització, l’ordre, segons el nombre de vots, ha estat el següent:

  1. Continuar oferint Plans d’Ocupació Local.

     2. Incrementar els recursos destinats a ajuts socials.

     3. L’Eixample que tu vols: pla de manteniment de voreres.

     4. Promoure el medi ambient a través d’un aiguamoll a la Riera Seca i una anella saludable.

     5. Pla de millora del Barri Antic: carrers amb prioritat per als vianants.

En l’apartat de propostes obertes, els suggeriments més reiterats han estat la neteja i recollida d’excrements de la via pública, la concessió de més ajuts de caire social, les millores en els diferents equipaments públics, la neteja de la via pública o l’arranjament de voreres, entre d’altres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *