Fins a 11 ajuntaments del Baix Montseny es van reunir el 8 d’octubre a Sant Celoni de cara a dibuixar possibles marcs de cooperació davant l’arribada de persones refugiades de països amb conflictes armats.

refugiats_siriansLa regidora de Comunitat, Magalí Miracle, va obrir la reunió donant compte de les informacions més recents referides al procés d’arribada, que el mateix matí li havia traslladat el Director general d’immigració de la Generalitat de Catalunya. Entre d’altres aspectes va indicar que la gestió del contingent, estimat inicialment en 15.000 persones, correspondrà al Departament de Governació i, que es preveu que l’arribada es produirà el mes de desembre o gener, provinent de Grècia. Els recursos econòmics associats a l’acollida procedents de la Unió Europea els distribuirà l’Estat espanyol, gestionats –probablement– per entitats especialitzades en aquesta tipologia de situacions, com ara Creu Roja.

Les intervencions d’alcaldes i regidores varen permetre conèixer de primera mà les diverses iniciatives que s’han impulsat als municipis per preparar l’acollida, constatant-se un sòlid i alhora expectant, moviment solidari entre la ciutadania.

Es va acordar mantenir el contacte i compartir informació que es vagi rebent al respecte, deixar oberta la porta a establir aspectes homogenis en les línies d’acollida i instar a la Generalitat que proposi una sistemàtica que reforci aquesta homogeneïtat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.