Alerta per una fuita d’àcid clorhídric en una cisterna de l’estació de mercaderies de Granollers

Protecció Civil de la Generalitat assegura que el líquid, diluït al 30 %, no representa cap risc per a la població.

Aquest matí, cap a dos quarts de set, s’ha detectat una petita fuita d’àcid clorhídric –diluït al 30 %–  en una cisterna de l’estació de mercaderies situada al costat de l’estació de Granollers Centre, gestionada per Translisa, a conseqüència de la qual la Direcció General de Protecció Civil de la  Generalitat ha activat el Plaseqcat (Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya), en fase d’alerta.

Fins al lloc dels fets s’hi han traslladat els Mossos d’Esquadra i cinc dotacions de bombers, a més d’efectius del Servei d’Emergències Mèdiques – SEM amb caràcter preventiu i de la Policia Local. Fonts de Protecció Civil han volgut deixar clar que la fuita de l’àcid, que és corrossiu però no tòxic,  no representa cap risc per a la població.

En aquests moments la cisterna s’ha col·locat en un contenidor de retenció a l’espera de fer l’operació de transvasament a una altra cisterna, una operació que s’allargarà per espai d’una mica més d’una hora. Cal destacar que no hi ha hagut cap afectació personal i que en aquests moments no hi ha risc químic per a la població.

La CUP exigeix el trasllat de l’estació de mercaderies de Granollers Centre

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *