Alternativa per les Franqueses aposta per invertir en les persones i no en obres

Mig centenar de persones han assistit aquest dilluns a la presentació de la candidatura de Alternativa per les Franqueses (ApLF), formada per 19 persones “que defensen l’obertura de nous camins i noves oportunitats en la política municipal”, segons va dir el candidat de la formació, José Antonio Pilar. El cap de llista va afegir que es tracta de “gent molt diversa i preparada que mira cap el futur”.

REGENERACIÓ CONTRA EL CONFORMISME

El candidat es va mostrar convençut que la regeneració del sistema és possible, però cal començar fent-la des del món local. “No són temps de conformar-se amb el que ens ve donat. Ni tan sols és temps de participar, sinó d’implicar-se directament; de fer un pas endavant i demostrar que hi ha ciutadans als quals no tot els resulta indiferent”, va dir Pilar. I seguidament va afegir: “Hi ha qui diu que no li interessa la política. A aquestes persones els diria que estan equivocats, que agradi o no, tot és política: des dels impostos fins a l’asfaltat del seu carrer, des de les beques de menjador i llibres escolars fins a les ajudes socials. Tot és política”.

El candidat va fer un discurs on l’inconformisme va tenir un paper rellevant. En aquest sentit, va destacar: No és temps per al conformisme, ni per pensar que és millor el mal conegut que el bo per conèixer. Cal actuar. Tampoc és temps per pensar que tots els polítics són iguals. Nosaltres no som polítics, sinó persones que fan política moguts pel seu desencantament amb el model tradicional, i perquè ja estem cansats d’assistir com a espectadors al desmantellament dels drets dels ciutadans. També en les Franqueses”.

El candidat, al centre, acompanyat de Rosa Hernández (número 3), Paco Garrigol (2), Toni Ortega (5) i Sandra Alias (4).

El candidat, al centre, acompanyat de Rosa Hernández (número 3), Paco Garrigol (2), Toni Ortega (4) i Sandra Alias (5).

També es va referir a la pèrdua de confiança dels ciutadans envers els polítics: Diuen que el divorci entre la societat i la classe política és cada vegada major. Jo dic que una cosa són els polítics professionals i una altra els professionals de la política. I en les Franqueses, desgraciadament, tenim abundància dels segons: polítics que creixen a l’empara del poder, que estan tan centrats en si mateixos que no veuen el que ocorre al seu al voltant, que estan més ocupats a mirar-se al mirall que a solucionar els problemes reals de la gent. Aquesta és la vella política, que s’empara en formes antigues de fer les coses. Els nous temps requereixen noves formes”.

La bretxa de desconfiança que la societat té respecte a la classe política l’han obert aquests professionals de la política, perquè és una situació que ja els va bé per mantenir-se en les seves poltrones. I aquest desencantament generalitzat ja els va bé, perquè els beneficia; beneficia els interessos particulars i partidistes d’uns quants que prenen decisions que ens afecten a tots, però que no compten amb nosaltres més que una vegada cada quatre anys per demanar-nos el vot”, va afegir Pilar.

El candidat va etzibar els presents a actuar per tal que les seves opcions polítiques, en especial si aquestes són de caire independent i estan allunyades dels partits tradicionals de sempre, accedeixin als centres de poder i, d’aquesta manera, els ciutadans tinguin capacitat de decisió en la gestió del dia a dia. Els professionals de la política són els arquitectes del sistema i és el propi sistema el que dissenya els barreres –va dir–. És molt trist sentir-se marioneta de qui mou els fils de la desigualtat. Hem de reaccionar: si volem democràcia real, solidaritat, justícia social, igualtat, participació, pluralitat, eficàcia, eficiència i transparència, el poble té entrar al sistema per poder canviar-ho des de dins. La democràcia real és produeix quan tots, i no solament els càrrecs electes, participin en el disseny de la política, quan tots tenen veu a més de vot. I nosaltres, a més de votar, volem parlar i que ens escoltin”.

LA TRANSFORMACIÓ SOCIAL COM A OBJECTIU

El candidat d’ApLF es va mostrar partidari d’una Administració local més propera als ciutadans i amb més capacitat de diàleg: “L’Ajuntament és l’Administració més propera als ciutadans i ha de ser una institució flexible i amb capacitat per arribar a tots, perquè només escoltant a tothom, parlant amb tothom, és com un govern fixa els grans objectius que afecten a tots. I aquest Ajuntament ha de comptar amb un govern que actuï donis de la proximitat, perquè les Franqueses som tots. És necessària una visió menys sectària i menys partidista de la política local, i això passa necessàriament per la democràcia participativa”.

En aquest sentit, va destacar que la principal preocupació de l’Ajuntament han de ser les persones: Som conscients dels reptes que tenim per davant perquè el moment és molt difícil. Ha arribat el moment de reivindicar la política amb un projecte engrescador i amb persones honrades, treballadores i compromeses amb les Franqueses. El nostre programa està centrat en les polítiques socials, se centra en les persones. Per això fem bandera de temes com les beques menjador, els ajuts al transport o la creació de plans d’ocupació. Primer les persones”.

“Els nous temps requereixen noves polítiques, noves maneres de fer les coses, noves formes per afrontar els reptes de futur –va dir–. La construcció del futur no es pot deixar en mans d’uns pocs, és responsabilitat de tots; i per a això cal tenir en compte que les velles fórmules han quedat obsoletes. El futur és molt important: cap de nosaltres ha d’oblidar que és el lloc on passarem la resta de la nostra vida. Nosaltres i els nostres fills”.

I tot seguit va afegir: “Per això volem invertir de forma decidida en el futur. Més Serveis Socials, més cultura, més salut, més educació, més desenvolupament econòmic i més urbanisme amb perspectiva social, entre uns altres. Però per fer-ho possible és requereix una nova forma de fer política, basada en l’honestedat, el rigor, la transparència i la voluntat d’activar els mecanismes perquè la transformació social sigui una una realitat”.

LES FRANQUESES MEREIX UN FUTUR EN COLORS

Part de la candidatura d'Alternativa per les Franqueses.

Part de la candidatura d’Alternativa per les Franqueses (ApLF).

José Antonio Pilar va fer incís en la necessitat del canvi. ApLF és un partit fill de la decepció d’un grup de persones, però ha de ser el pare de la propera revolució política de les Franqueses. Volem treballar per un municipi equilibrat i de qualitat, estant al costat de les persones que pitjor ho estan passant enmig d’aquesta crisi econòmica, i dotant als Serveis Socials dels recursos necessaris perquè ningú quedi marginat pel sistema”.

“La candidatura d’Alternativa per les Franqueses està formada per persones a les quals els preocupen les persones –va dir–. Gent que se sent orgullosa de la seva ciutat, gent optimista i treballadora, honesta i il·lusionada, que vol donar-li un aire fresc i més humà al govern municipal; gent que vol transformar el futur començant pel present, amb projectes per fer de les Franqueses un lloc millor. A qui li agrada viure en blanc i negre? A nosaltres, no. Nosaltres volem viure en colors”.

El candidat es va mostrar convençut que la victòria d’ApLF és garantia de progrés i millora per a les Franqueses: “Volem governar i estem preparats per fer-ho. I sabem com perquè tenim idees noves, il·lusió renovada, força suficient i el millor equip”.

Aquest equip està format per Paco Garrigol, Rosa Hernández, Toni Ortega, Sandra Alias, Manuel Martínez, José Reche, Marina Garrigol, Quim Guiñón, Judit Ortega, Gabriel Pedraza Delgado, Cristóbal de la Rosa, Serafín Mora, Emilia Gispert, Ylenia Mora, Juan Carlos Estrada, Francisca Gómez, Gabriel Pedraza Prieto i Ricardo Hernando.

3 Responses to Alternativa per les Franqueses aposta per invertir en les persones i no en obres

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *