Àmbit B30 es marca com a prioritat generar activitat econòmica

Sant Quirze acollia una nova trobada de l’Àmbit B30 en la que s’ha fet un balanç positiu de la feina feta fins ara i s’ha establert com a objectius per aquest 2016 el treball conjunt del món empresarial amb els centres d’investigació per tal de generar activitat econòmica, a més de prioritzar els serveis de mobilitat del corredor i la transferència de coneixement, fonamental per ser un territori competitiu.

En aquest sentit, el president de l’entitat i alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, definia l’Associació Àmbit B30 com un espai en el qual es treballa el consens i la generació de confiança, amb l’objectiu d’impulsar l’activitat econòmica, l’ocupació i el progrés social. En aquest sentit,  “l’Àmbit B30 és un eina molt poderosa que engloba un territori amb un potencial increïble, fins i tot a nivell europeu, però si no s’inverteix, l’eina perd múscul, perd potencials de futur, i això no només afectaria al Vallès, també afectaria a Catalunya i a tota Espanya”.

NOVA COMISSIÓ EXECUTIVA

El Plenari de l’Associació Àmbit B30 escollia per unanimitat la nova Comissió Executiva, presidida per l’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs. Per a les vuit vicepresidències, en representació de les diferents organitzacions que integren l’associació, van estar nomenats:

Ajuntaments i administracions públiques

– Ajuntament de Sant Cugat del Vallès

– Ajuntament de Sabadell

– Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda

Organitzacions empresarials, empreses i sindicats

– Cambra de Comerç i Indústria de Sabadell

– Comissions Obreres

– Fundació per la Indústria

Universitats, Centres Tecnològics i Parcs de Recerca

– Universitat Autònoma de Barcelona

– Eurecat

Finalment, l’Ajuntament de Martorell va ser el nomenat per ostentar la Secretaria de l’Associació.

UN PLA DE TREBALL AMBICIÓS

El Consell General de l’Associació Àmbit B30 va aprovar ahir el pla de treball per a 2016 que s’ha marcat com a objectius prioritaris seguir promovent i enfortint el teixit industrial del corredor per tal de revitalitzar la industria, fomentar la emprenedoria, atraure inversió estrangera i, com no, promocionar la recerca i la transferència del coneixement.

Així mateix, les actuacions més immediates també estaran centrades en potenciar les telecomunicacions en àrees d’activitat econòmica, polígons i altres equipaments amb l’objectiu de captar empreses i, per tant, crear ocupació. D’altra banda, se seguirà treballant amb la implantació de les noves tecnologies principalment a partir de dues eines, una anomenada “Núvol B30” que servirà per alliberar als ajuntaments del manteniment, la gestió i el cost de les bases de dades, i un altra a partir del desenvolupament i la comercialització de noves sèries de  biosensors per tal de fabricar productes d’alta tecnologia i així, consolidar l’industria existent a la zona, crear-ne de nova i atraure capacitats internacionals.

Tampoc es deixa de banda l’ànim de seguir creixent i incorporar noves empreses. De fet, Fundació per la Indústria, es va incorporar ahir com a nou membre de l’Associació i forma part de la seva Comissió Executiva a través de Pau Relat.

QUÈ ÉS L’ASSOCIACIÓ ÀMBIT B30?

L’Associació Àmbit B30 agrupa 55 organitzacions de 23 municipis de tres comarques (Vallès Oriental, Vallès Occidental i Baix Llobregat) creada amb l’objectiu de potenciar i promoure el desenvolupament d’aquest territori arran d’una estratègia de col·laboració entre empreses, centres de recerca, universitats, ajuntaments, administracions i organitzacions empresarials i sindicals.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *