Àmbit B30 impulsa xarxes entre empreses, universitats i centres de recerca

L’Associació Àmbit B30, presidida per l’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, està desenvolupant dos projectes estratègics en el territori fruit del procés de treball i reflexió amb les organitzacions que en formen part. Aquests projectes podran tenir impacte real sobre el territori i a mitjà termini poden tenir un efecte dinamitzador, donat que ja s’han començat a veure els primers resultats.

 Projecte BiosensorsB30

Aquest projecte ha estat impulsat per l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2),la Fundació Ascamm, el Parc de Recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona i la Cambra de Comerç de Sabadell, sota la coordinació de la UAB.  

A través del desenvolupament i la comercialització de biosensors es pretén la creació d’un node d’excel·lència en producció avançada que permeti tenir la capacitat per fabricar productes d’alta tecnologia, introduir tècniques innovadores en la producció i desenvolupar nous processos i tecnologies de fabricació amb l’objectiu de consolidar la indústria existent, la creació de nova indústria i l’atracció de capacitats internacionals.

En aquest sentit s’han fet reunions amb empreses de diferents àmbits, com el tèxtil, la salut, elpackaging o l’aigua a partir de les quals han sorgit diferents col·laboracions amb les que ja s’està treballant.

 Núvol B30 i programa de Doctorats Industrials

Núvol B30 és un altre projecte que l’Associació Àmbit B30 ha posat en marxa i recentment la comissió executiva va validar la creació d’un grup de treball format per 10 ajuntaments amb l’objectiu de tirar endavant el projecte i per tant, analitzar la viabilitat de disposar d’un espai d’emmagatzematge de dades compartit per tots els ajuntaments.

El programa de Doctorats Industrials (DI) és un projecte en el que col·labora l’Associació Àmbit B30; concretament en la promoció i difusió dels DI en nanotecnologia impulsats per l’ICN2. Resultat d’aquesta col·laboració s’ha pogut desenvolupar una col·laboració entre ICN2, la UAB i l’empresa Carinsa, especialitzada en la fabricació de fragàncies.

El programa de DI és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya que, amb la col·laboració del teixit universitari vol contribuir a la competitivitat i la internacionalització del teixit industrial català, captar talent i  formar doctors i doctores per a les empreses dins de projectes d’R+D+I.

 

2 Responses to Àmbit B30 impulsa xarxes entre empreses, universitats i centres de recerca

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *