‘ÀnimA’, Premi a la Millor Pel·lícula del 4rt Festival Internacional de Nunes

ÀnimA, una vida poètica traïda per la tragèdia ha guanyat el màxim guardó del IV Festival Internacional de Cine Nunes, celebrat als Cinemes Girona de Barcelona del 10 al 13 de desembre, el Premi a la Millor Pel·lícula. Amb qualificació de l’ICEC de +16 anys i una de les deu pel·lícules en llengua catalana candidates en totes les categories als VII Premis Gaudí organitzats per l’Acadèmia del Cinema Català, es tracta d’una producció 100% catalana i independent escrita i dirigida per Joan Frank Charansonnet. El director es troba immers actualment en el rodatge de la seva tercera pel·lícula, Doctrina, que té lloc en diversos punts de la geografia catalana.

El prestigiós jurat del IV Festival Internacional de Cine Nunes, que també va reconèixer com a millor documental Gabor de Sebastián Alfie i Le Bonheur… Terre promise de Laurent Hasse amb una menció especial, estava format per Juan Pedro Yaniz, crític de cinema del diari ABC; Lluís Bonet Mojica, crític de cinema del diari La Vanguardia; Carles Mir, periodista i crític de cinema de Barcelona TV; Néstor Catino, actor, director, productor y manager de “Arte Histriónico y Lúdico” d’Argentina; i Catalina Palacios, actriu, cantant i presentadora de televisió xilena. Van recollir el premi el director d’ÀnimA, Joan Frank Charansonnet, i l’actriu Montse Ribadellas, de mans de la filla del desaparegut cineasta José María Nunes i del director del Festival, Adolfo Quibus Garcia. Durant la gala també es va entregar el “Premi Nunes a tota una trajectòria” a Julio Fernández per la seva tasca de productor a Filmax, guardó que va ser entregat pel director de càsting Pep Armengol en representació de l’Acadèmia de Cinema Català.

Produïda en forma de cooperativa per El Laboratori d’Actors de Cinema i la productora de nova creació Dejavu Films, ÀnimA ha obtingut també el Premi la Millor Banda Sonora (obra de Ricardo Boya) en el 26è Festival Internacional de Cinema de Girona, on va ser la “Pel·lícula més vista”, i ha participat a l’edició d’enguany del Som Cinema, 5ª Mostra de cinema i audiovisual català de Lleida.

Estrenada simultàniament a tres sales comercials de diferents ciutats de Catalunya el passat 16 d’octubre, va estar sis setmanes consecutives a la cartellera dels Cinemes Girona de Barcelona i ja acumula més de 3.200 espectadors entre les preestrenes i diferents passis realitzats fins al moment en territori català.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *