“Les coses no poden anar pitjor a les Franqueses. El govern més car de la història del municipi ha demostrat que té ben poca utilitat en el dia a dia dels ciutadans, i això ha de canviar”. Així de contundent s’ha mostrat el candidat i vicepresident d’Alternativa per les Franqueses (ApLF), José Antonio Pilar, durant una trobada informal amb simpatitzants d’aquesta formació independent. “Des d’ApLF volem gestionar el municipi d’una manera diferent de com ho han fet fins ara els partits tradicionals, els representants dels quals no han dubtat en trair la confiança que els han concedit les urnes i anteposar els seus interessos particulars i polítics al benestar general”, ha afegit.

“FARTS DELS POLÍTICS DE SEMPRE”

Pilar va dir que s’apropa un fi de cicle que afecta especialment CiU i PSC. “Es veu el canvi amb l’aparició de formacions promogudes per ciutadans que estan farts dels polítics de sempre que fan la mateixa política de sempre perquè tenen les idees exhaurides”. D’aquesta manera, el candidat d’ApLF, fins al moment l’única alternativa popular a les Franqueses sense cap vincle amb els partits tradicionals, reclamava la necessitat que sigui el poble qui gestioni l’Ajuntament i no polítics professionals que “han de rendir comptes de la seva productivitat partidista davant les seves respectives direccions comarcals i nacionals, passant per sobre de les necessitats dels ciutadans”.

José Antonio Pilar.

José Antonio Pilar.

“La transparència és una de les columnes vertebrals d’ApLF, de manera que gestionarem l’Ajuntament amb les portes i finestres obertes, per tal que tothom tingui fàcil accés als assumptes municipals”, va afirmar el candidat. “I no només això, sinó que farem net, escombrant tots els racons i, si és necessari, fins i tot sota les catifes perquè res de l’actual equip de “desgovern” pugui quedar amagat a la vista dels ciutadans”, va afegir. “Ja és hora que el sol surti per tothom a les Franqueses”, va sentenciar Pilar.

“COLOMÉ PRÉN ELS CIUTADANS PER IDIOTES”

El candidat també va criticar la gestió que l’actual “desgovern” de les Franqueses ha fet dels recursos públics, posant especial èmfasi en el suposat superàvit de dos milions d’euros que l’actual alcalde, Francesc Colomé (CiU) i els seus socis (PSC, PP i la regidora Vanesa García), defensen que té l’Ajuntament. “És una més de les moltes mentides d’aquest club d’amics, ja que el dèficit addicional que arrosseguen les empreses municipals, i que sembla que no tenen present, és bastant més superior”, va dir José Antonio Pilar.

Seguidament, el candidat també va dir que hi ha dues classes de polítics: aquells que no són bons polítics i aquells que no saben que no són bons polítics. Segons va dir, Colomé se situaria en el segon dels grups. “Només així s’explica que intenti “vendre” als ciutadans que, en només dos anys, des que ell es va fer càrrec de l’àrea d’Hisenda de resultes de la sortida d’ERC de l’equip de govern el 2012, les Franqueses ha passat de tenir un dèficit de 15 milions d’euros a un superàvit de dos. Aquesta és la seva manera de prendre a la gent per idiota”. “La realitat econòmica del municipi i la necessitat urgent de diners –va afegir– es veu en les presses que tenen en tirar endavant, i sigui com sigui, la urbanització del sector N”.

“Francesc Colomé no és un expert de les finances, sinó més aviat un “trilero” que, aprofitant-se dels mitjans de comunicació públics, intenta despistar als ciutadans perquè aquests no vegin en quin got està la realitat econòmica de l’Ajuntament; i els seus socis de govern actúen com a còmplices necessaris, són els “ganxos”. Evidentment, tots ells juguen amb el vent a favor de les sigles a les quals representen: CiU, PSC i PP”, va sentenciar Pilar.

LA CADIRA DE L’ALCALDE

En aquest sentit, el candidat d’ApLF també es va referir a la necessitat urgent que l’Ajuntament de les Franqueses té d’ingressar diners. “La prova més clara –va dir– és la recent aprovació definitiva del Pla Parcial del Sector N. Aquest projecte és la bomba d’oxígen que l’equip de govern, que tan bé gestiona les finances del municipi, necessita per no haver de declar l’Ajuntament en bancarrota. És la carta a la què s’hi juguen el futur econòmic del poble, on tenen dipositades totes les seves esperances per sortir del dèficit real que arrosseguen les arques públiques”.

En el torn d’intervencions del públic, un dels assistents va preguntar Pilar sobre els possibles acords postelectorals que ApLF podria signar amb els diferents partits polítics que presentaran candidatura el 2015, centrant la seva pregunta en una possible coalició de govern amb CiU. “És molt aviat per pensar en això –va respondre el candidat–, i ni tan sols ens ho em plantejat. Hem fet irrupció en l’escena política de les Franqueses perquè pensem que els partits tradicionals han fracasat aquí i perquè creiem que és necessari un canvi radical en la gestió dels recursos públics locals”. 

“En primer lloc –va concloure el candidat–, l’objectiu d’Alternativa per les Franqueses és guanyar les eleccions municipals i poder aplicar el seu programa, de manera que no ens plantegem pactar amb ningú; i en segon, jo no he fet el pas de ficar-me en política per a ocupar una cadira al costat de Francesc Colomé, sinó per a ocupar la seva cadira. És l’únic lloc des del qual es pot aconseguir que el poble millori realment, només fa falta que l’ocupi algú que vulgui aquesta millora”.

One Response

  1. Miguel Rodríguez

    Com a veí de les Franqueses estic totalment d’acord.

    Respon

Leave a Reply

Your email address will not be published.