Ara Parets ERC denuncia la contractació d’un assessor de comunicació per l’alcalde

L’abstenció del regidor de Ciutadans, Manuel Losada, candidat número 22 al Parlament de Catalunya, ha permès al PSC de Parets la contractació del primer càrrec de confiança eventual de l’equip de govern: un assessor de comunicació institucional que cobrarà 45.452,12 euros bruts anuals. La votació del punt va acabar amb un empat (8 vots a favor i 8 en contra) i el vot de qualitat de l’alcalde socialista, Sergi Mingote, va desfer l’empat.

La plaça que correspon a la màxima categoria, A1 i nivell 26, tindrà un cost per a l’Ajuntament amb Seguretat Social inclosa de 60.000 euros l’any aproximadament. En total el sou mensual i per 14 pagues serà de 3.307,25 euros bruts, segons els republicans.

Des d’Ara Parets ERC pensen que “amb aquesta decisió política es veuen les clares intencions d’aquest equip de govern i del seu alcalde. Mentre no hi ha diners per engegar aquest curs escolar la gratuïtat dels llibres de text, no hi ha diners per a la posada en marxa de la taula d’emergències socials, no hi ha diners pels focs artificials de la festa major o no hi ha diners per ampliar la plantilla de la Policia Local del nostre poble, en canvi, vostès aposten per ampliar la plantilla municipal amb un càrrec de confiança”.

El portaveu d'Ara Parets ERC, durant la seva intervenció.

El portaveu d’Ara Parets ERC, durant la seva intervenció.

El grup polític considera que si l’alcalde vol contractar un assessor que millori la seva imatge està en tot el seu dret, però el que no pot fer és posar en mans d’un càrrec de confiança funcions que han de garantir certa pluralitat i independència sobretot els mitjans de comunicació. “No és adequat que una persona de la seva confiança coordini i redacti el butlletí municipal Parets al dia, gestioni els continguts de la pàgina web municipal o de les xarxes socials. Si entenem que l’Ajuntament de Parets som tots, i en l’àmbit polític, tots els grups municipals amb representació, aquests mitjans no poden ser dirigits per un càrrec de confiança. En cap cas entrarem a valorar la vàlua professional de la persona escollida, si l’han triat ens imaginem serà perquè el senyor alcalde estarà molt agraït de la tasca duta a terme. Ara bé, vostès creuen que la persona que ha presentat els mítings de campanya del Partit Socialista de Parets, que ha demanat el vot públicament per Sergi Mingote i que ha estat fins ara assessor del grup socialista a la Diputació de Barcelona, ha de marcar la línia editorial i coordinar el Parets al dia i gestionar els continguts d’un web que teòricament ha de ser objectiu?”, afirmava el portaveu d’Ara Parets ERC, Jordi Seguer.

Per Ara Parets ERC, aquestes funcions de coordinació dels continguts del butlletí municipal les podrien assumir perfectament altres professionals de la casa, també amb titulació o no, que han demostrat la seva independència al llarg de la seva trajectòria.

El portaveu dels republicans va continuar el discurs dient que per a ells “un assessor de comunicació és el mateix que un comissari polític, aquell professional que rep ordres d’un alcalde o president d’un consorci (en funció del cas) i que actua com a corretja de transmissió de les directrius polítiques. Avui ho diem ben clar i ben fort, Ara Parets ERC no es quedarà amb els braços creuats i denunciarà contínuament la possible utilització dels mitjans de comunicació públics”.

Ara Parets ERC va anunciar que no es quedarien amb els braços creuats i que denunciaria contínuament la possible utilització dels mitjans públics i recordava el cas de la televisió Vallès Visió. “Estem farts de la continua utilització partidista del canal de televisió públic i que els partits de l’oposició no tinguem la presència que ens correspon. Durant la passada campanya electoral, van arribar a retransmetre en directe els seus mítings a l’informatiu de les 8 del vespre. No els dóna vergonya l’ús que en fan dels mitjans de comunicació?”, va concloure Seguer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *