Arxivada la denúncia per les dietes de casaments a les Franqueses

El jutjat d’instrucció número 2 de Granollers ha arxivat la denúncia contra deu regidors de l’equip de govern de l’anterior mandat de les Franqueses del Vallès (CiU, PSC, UPLF i PP) per les dietes que cobraven per oficiar casaments civils. La decisió d’arxiu arriba gairebé tres anys després que els fets fossin denunciats per membres d’Unió de Pobles de les Franqueses (UPLF), enfrontats per la titularitat del partit amb qui aleshores era la seva única regidora, Vanesa García. Tot plegat sembla haver quedat en no res.

Pel que fa als casaments, la denúncia va obligar a tots els membres de l’anterior equip de govern a declarar com a imputats el febrer de 2015. Francesc Colomé, Juan Antonio Marín, Rosa Maria Pruna, Rosa Maria Isidro, Javier Álvarez, José Ramírez, Vanesa García, Gisela Santos, Josep Randos i Esteve Ribalta van passar pel jutjat acusats d’haver comès diversos delictes, entre els quals destaca el de frau. La denúncia es fonamentava en el fet que, en el període comprès entre el 25 de juliol de 2011 i el 19 de juliol de 2012, percebre remuneracions no autoritzades que tenien el seu origen en el cobrament de quantitats d’entre 60 i 90 euros per oficiar cerimònies civils a l’Ajuntament.

La resolució del jutjat observa que s’ha trobat cap irregularitat en la indemnització que percebien els regidors per celebrar les cerimònies. En el document s’argumenta que els pagaments eren dietes per la seva actuació i el desplaçament, i que es cobrava directament de l’Ajuntament i no pas de mà de les parelles que es casaven. La titular del jutjat número 2 de Granollers tampoc ha advertit cap delicte en la taxa que cobrava l’Ajuntament, ja que era “legal i deguda” per la cessió de l’espai i per cobrir despeses com la tramitació de l’expedient i l’assistència de la Policia Local i l’agutzil.

Per últim, la resolució destaca que no hi ha indicis que facin pensar que el consistori hagués cobrat aquests imports abans que entrés en vigor l’ordenança municipal que hi donava cobertura legal al cobrament.

One Response to Arxivada la denúncia per les dietes de casaments a les Franqueses

  1. Miguel Ángel Martín 10/03/2016 at 09:23

    Estos de UPLF ya se sabe: mucho ruido y pocas nueces.

    Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *