Atur per municipis. Per ampliar la imatge cliqueu a sobre. (Font: UGT)

Atur per municipis. Per ampliar la imatge cliqueu a sobre. (Font: UGT)

Com és habitual durant el mes de maig, l’atur ha baixat. Al Vallès Oriental en concret, s’ha reduït en 587 persones, situant-se en 27.073 el nombre de desocupats inscrits a les oficines del SOC. Aquesta xifra representa un descens d’un 2.12% respecte al més anterior, i d’un 11,81% respecte al mateix període de l’any anterior.

Malgrat que l’atur ha baixat en la majoria de municipis, hi ha alguns on s’ha mantingut igual que el mes anterior, com és el cas de Cardedeu i Gualba, i altres on ha pujat, com a Caldes de Montbui (+7), Campins (+1), Figaró-Montmany (+7), Fogars de Montclús (+1), Lliçà de Vall (+2), Montseny (+2), Sant Esteve de Palautordera (+5), Santa Maria de Martorelles (+6). Santa Maria de Palautordera (+2), Vallromanes (+3) i Vilalba Sasserra (+2).

Pel que fa a l’atur registrat a Catalunya, aquest reduït en 15.918 persones (- 3,27%) respecte al mes de gener i una rebaixa interanual d’un 11,60%.

VALORACIONS SINDICALS

Habitualment el mes de maig és un bon mes per a la reducció de l’atur: tots els mesos de maig de tots els anys de crisi, a excepció de l’any 2008, han presentat una reducció de les dades de desocupació. Malgrat això, des de la UGT de Catalunya no valoren positivament aquestes dades perquè entenen que la disminució de les persones registrades com a demandants d’ocupació a les oficines de treball del SOC d’aquest mes respon a “l’estacionalitat de l’ocupació que es crea habitualment durant aquests mesos, amb l’arribada del bon temps i l’inici de la temporada turística”.

En aquest sentit, el sindicat destaca que la contractació temporal representa el 87,53% de la contractació total d’aquest mes: el 78% de la contractació s’ha realitzat en el sector dels serveis i el 68,68% del total de la contractació d’aquest mes és temporal i del sector serveis.

D’altra banda, la UGT afirma que les persones que no tenen feina continuen sense una sortida a la seva situació: a la impossibilitat de trobar un lloc de treball digne, s’uneix la reducció dels seus ingressos mensuals per la finalització de les prestacions o la rebaixa d’aquestes. El sindicat afirma que el 45,88% del total de les persones registrades no cobren prestació o subsidi per desocupació, “i això sense tenir en compte aquelles que han deixat el registre davant la manca d’expectatives laborals sumat al fet que ja no cobren res”. “I el 75,84% del total de l’atur registrat cobren una prestació màxima de 426 euros o no cobren res”, afgeixen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.