Autoliv anuncia que tancarà la planta de Granollers

La direcció de l’Empresa Autoliv Kle S.A, ha comunicat al Comitè d’Empresa i al conjunt dels treballadors la intenció del grup suec de tancar la planta que té a Granollers i que dóna ocupació a hores d’ara a 290 persones.

La planta de Granollers, històrica i emblemàtica a la comarca que pertany al sector dels components de l’automòbil, fabrica cinturons de seguretat per a automòbils i en els últims anys ha pogut observar una disminució progressiva de la plantilla.

Davant l’anunci del tancament, les reaccions de sindicats i partits polítics no s’han fet esperar.

CCOO: GARANTIR LA CONTINUÏTAT DE L’ACTIVITAT

Des del Sindicat d’Indústria de CCOO del Vallès Oriental-Maresme-Osona i la secció sindical a l’empresa han manifestat el seu “rebuig frontal” a aquesta decisió i insten a la direcció de Granollers i al grup suec a obrir un procés d’anàlisi i negociació “que culmini amb un pla de reindustrialització que garanteixi la continuïtat de l’activitat”.

Durant els pròxims dies, els representants legals dels treballadors presentaran propostes a la direcció de l’empresa amb la finalitat que reconsideri la decisió de tancament i es pugui obrir un escenari completament diferent, “amb l’objectiu de mantenir el màxim nombre possible de llocs de treball”.

UGT: MANTENIR ELS LLOCS DE TREBALL

Des de la secció sindical de la UGT i la UGT-MCA del Vallès Oriental exigeixen una solució que passi pel manteniment dels llocs de treball mitjançant l’aportació de nova producció.

El sindicat recorda que, històricament la plantilla d’Autoliv a Granollers, ha treballat per aconseguir d’una forma negociada càrregues de treball i nous productes, que han servit per a mantenir la producció a Granollers.

La UGT ha anunciat que treballarà per tal d’ aconseguir de forma negociada s’implementin mesures que serveixin per aconseguir la millor solució per a la plantilla. Aquestes mesures, segons el sindicat, no deixen de passar pel manteniment de la planta de Granollers.

La UGT fa una crida a totes les administracions perquè treballin conjuntament cap a un únic objectiu: no permetre aquest tancament.

Així mateix, la UGT reclama la derogació de totes les reformes que faciliten aquests tipus de mesures empresarials.

ERC-ACCIÓ GRANOLLERS: EVITAR EL TANCAMENT 

ERC-Acció Granollers ha mostrat el seu “total rebuig” a la decisió de la multinacional sueca, i es posa a disposició del treballadors d’Autoliv per tal de cercar sol·lucions en tots els àmbits administratius per evitar el tancament de la planta.

Així mateix, ERC-AG ha anunciat que donarà suport al comitè d’empresa i als treballadors en les seves reivindicacions i accions per aconseguir el manteniment dels llocs de treball i la continuïtat de l’empresa a la capital del Vallès Oriental.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *