Bacardí anuncia que deixarà de produir a la planta de Mollet

La direcció de Bacardi España ha comunicat al comitè d’empresa la intenció de tancar les instal·lacions productives i d’embotellament del seu centre de Mollet del Vallès i traslladar la producció a Itàlia. Aquesta mesura, que suposa l’acomiadament de 82 persones, ha sorprès els treballadors de l’empresa.

El comitè d’empresa, que aposta per mantenir tots els llocs de treball i la viabilitat de la fàbrica, ha expressat la seva disconformitat amb la decisió, ja que la planta “sempre ha estat productiva i rendible”, ja que abasteix el mercat espanyol, un dels més importants de la companyia a nivell mundial. Bacardí justifica el deixar de produir el rom i el Martini en aquesta planta per una sobreproducció.

La companyia presentarà un expedient de regulació d’ocupació (ERO) per prescindir de tots els seus empleats de producció i embotellat, però no afectarà a les oficines, on treballen unes 290 persones. L’empresa, que no ha concretat la data del cessament de la producció, ha destacat que mantindrà el seu centre de distribució a Catalunya, així com els seus equips comercials i de màrqueting, i que l’aposta de la marca pel mercat espanyol no varia.

LA REACCIÓ DELS SINDICATS

CCOO considera que no existeixen causes objectives que justifiquin el tancament i denuncia que es tracta d’una decisió política estratègica de la multinacional per deslocalitzar la producció de la planta vallesana i centralitzar-la a la factoria que té a Itàlia. El sindicat ha exigit a Bacardi que faci marxa enrere i defineixi un pla industrial que garanteixi la continuïtat de l’activitat productiva i dels llocs de treball de la planta de Mollet del Vallès.

Des de la UGT han informat que donaran tot el suport a la plantilla i defensaran la continuïtat de la planta, ja que consideren que es tracta d’una deslocalització injustificada.

El període de consultes s’inicia el proper dia 18 de març i la direcció haurà de presentar la documentació, que serà revisada pels sindicats “a fons per lluitar contra aquest tancament i la destrucció de desenes de llocs de treball”.

L’AJUNTAMENT, AMB ELS TREBALLADORS

Davant l’anunci de tancament de la planta de Bacardí, l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, s’ha posat en contacte amb la direcció de la empresa per conèixer de primera mà quina és la situació. També s’ha posat a disposició del comitè d’empresa per contribuir fins on calgui per ajudar als treballadors afectats.

Davant la preocupació d’un possible acomiadament de part de la plantilla de la planta que la multinacional Bacardí té al polígon de Can Magarola, l’alcalde de Mollet, en nom de l’Ajuntament, ha fet públic el seu suport als treballadors posant tots els seus recursos per tal d’arribar a una solució no traumàtica.

Tots els grups municipals de l’Ajuntament de Mollet del Vallès s’han reunit amb l’alcalde Josep Monràs per deixar palès el seu suport unànime al comitè d’empresa i als treballadors de Bacardí després de l’anunci de la companyia d’acomiadar part de la seva plantilla.

Amb aquesta reunió, tots els grups municipals han manifestat la seva preocupació i han posat a disposició dels treballadors tots els recursos de l’Ajuntament davant l’anunci de l’empresa de tirar endavant un expedient de deslocalització que podria afectar al voltant de 90 treballadors.

De moment, els grups municipals demanen a l’empresa que reconsideri el seu posicionament i li recorda que, més enllà del balanç econòmic i els beneficis empresarials, existeix el balanç social. Per aquest motiu li reclamen a Bacardí més sensibilitat social vers el territori.

En aquest sentit, defensen que és poc lícit deixar a l’atur 90 famílies per obtenir més beneficis econòmics, i més quan des del consistori no es té constància que l’empresa estigui passant per problemes econòmics.

A partir d’aquí, l’Ajuntament vol deixar clar que seguirà en contacte permanent amb el comitè d’empresa per seguir de prop les negociacions i fer tot el possible per salvaguardar els llocs de treball.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *