El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament ha promogut la crida als ajuntaments catalans de suport a la població afectada per la malaltia del virus de l’Ebola (FHVE) a l’Àfrica Occidental. Segons dades de l’OMS aquesta és una epidèmia sense precedents que afecta de manera severa quatre països de l’Àfrica Occidental (Sierra Leone, Libèria, Guinea Conakry i Nigèria) i ha provocat prop de 4.000 morts a la zona.

L’oest d’Àfrica està vivint el pitjor brot de febre hemorràgica per virus d’Ebola mai viscut. Actualment afecta com a mínim quatre països de la regió (Guinea Conakry, Libèria, Sierra Leone i Nigèria), on la virulència del brot, la falta de capacitat mèdica, la falta de mitjans i els costums de la zona estan provocant un progrés exponencial.

Des de l’inici del brot, les autoritats de Sierra Leone i les institucions internacionals van establir els protocols per fer front a la situació i per coordinar les accions a realitzar.

L’aportació de l’Ajuntament de Caldes de Montbui es destina al projecte de SUPORT A ST. JOHN OF GOD CATHOLIC HOSPITAL DE MABESSENEH-LUNSAR PER FER FRONT AL BROT DE FEBRE HEMORRÀGICA PER VIRUS D’EBOLA (FHVE), a Sierra Leone.

L’Hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues de Llobregat està agermanat amb el St. John of God Catholic Hospital de Mabesseneh-Lunsar. El projecte respon a la necessitat detectada per part de l’OMS, els ministeris de Salut i les organitzacions que treballen a la regió per posar en marxa una gran campanya de conscienciació i informació a la població sobre mètodes preventius i de detecció dels casos per evitar la propagació de la malaltia.

 

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.