Caldes de Montbui estrena la Central d’Emergències

Visita a la Central d'Emergències. (Foto: Ajuntament)

Visita a la Central d’Emergències. (Foto: Ajuntament)

El Parc de Bombers de Caldes de Montbui és ara una Central d’Emergències que allotja el cos de Bombers Voluntaris i l’equip de Protecció Civil. Al maig van acabar les obres que permeten a Protecció Civil deixar el mòdul prefabricat on estava allotjada i compartir espai amb Bombers.

Dimarts 7 de juny, l’alcalde de Caldes, Jordi Solé, i altres autoritats locals van visitar la central, acompanyats pels caps dels dos cossos de seguretat voluntaris, Jordi Soler (Bombers Voluntaris) i Sígfrid Correal (Protecció Civil) i per Manel Ruiz, inspector en cap de la Policia Local, entre altres tècnics i voluntaris.

Les obres de reforma del Parc van començar el 9 de març amb la finalitat de modificar la distribució i ampliar la superfície útil de la primera planta sense haver d’actuar sobre la volumetria exterior de l’equipament. Aquests canvis permeten la convivència dels dos cossos voluntaris i potencia la col·laboració en les tasques de seguretat i atenció a la ciutadania que comparteixen. A més, permeten adaptar l’espai a normatives vigents i a les necessitats dels seus usuaris i allotjar activitats fins ara impensables, com trobades formatives o xerrades relacionades amb el sector.

En concret s’ha modificat la distribució de zones existents de la planta baixa: la sala d’emissores i accés actual, passen a ser un vestuari femení. I la planta primera inclou, en forma d’«U» la resta d’estances necessàries, com el dormitori, la cuina, l’aula i sala d’estar de Bombers i els serveis, despatx i sala d’estar de Protecció Civil. També s’ha instal·lat una barra de sortida en cas d’emergències. L’actuació ha tingut un cost de 99.303,56 euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *