Visita a la Central d'Emergències. (Foto: Ajuntament)

Visita a la Central d’Emergències. (Foto: Ajuntament)

El Parc de Bombers de Caldes de Montbui és ara una Central d’Emergències que allotja el cos de Bombers Voluntaris i l’equip de Protecció Civil. Al maig van acabar les obres que permeten a Protecció Civil deixar el mòdul prefabricat on estava allotjada i compartir espai amb Bombers.

Dimarts 7 de juny, l’alcalde de Caldes, Jordi Solé, i altres autoritats locals van visitar la central, acompanyats pels caps dels dos cossos de seguretat voluntaris, Jordi Soler (Bombers Voluntaris) i Sígfrid Correal (Protecció Civil) i per Manel Ruiz, inspector en cap de la Policia Local, entre altres tècnics i voluntaris.

Les obres de reforma del Parc van començar el 9 de març amb la finalitat de modificar la distribució i ampliar la superfície útil de la primera planta sense haver d’actuar sobre la volumetria exterior de l’equipament. Aquests canvis permeten la convivència dels dos cossos voluntaris i potencia la col·laboració en les tasques de seguretat i atenció a la ciutadania que comparteixen. A més, permeten adaptar l’espai a normatives vigents i a les necessitats dels seus usuaris i allotjar activitats fins ara impensables, com trobades formatives o xerrades relacionades amb el sector.

En concret s’ha modificat la distribució de zones existents de la planta baixa: la sala d’emissores i accés actual, passen a ser un vestuari femení. I la planta primera inclou, en forma d’«U» la resta d’estances necessàries, com el dormitori, la cuina, l’aula i sala d’estar de Bombers i els serveis, despatx i sala d’estar de Protecció Civil. També s’ha instal·lat una barra de sortida en cas d’emergències. L’actuació ha tingut un cost de 99.303,56 euros.

Leave a Reply

Your email address will not be published.