Caldes dóna 7.724 euros a la campanya dels refugiats sirians

L’Ajuntament ha aprovat aquesta setmana l’aportació de 7.724 a la campanya del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament destinada a l’atenció de persones refugiades del conflicte a Síria.

grup treball refugiats

Grup de Treball de la TCSPDH per a la coordinació de l’acollida de refugiats de guerra, reunit el 16 d’octubre. (Foto: Ajuntament)

L’aportació econòmica aprovada pel govern és un dels compromisos municipals que es van acordar durant la Taula de Cooperació local celebrada el passat setembre. La donació és també una resposta a la crida feta pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament qui, de manera coordinada amb les institucions catalanes i la ciutadania, i d’acord amb les necessitats identificades i peticions realitzades, ha dissenyat una campanya centrada en cinc eixos d’actuació: assistència en les rutes de fugida, suport als municipis de la ruta, planificació i gestió de l’acollida acollida a Catalunya i educació per al desenvolupament i sensibilització (més informacióhttp://monlocalrefugiats.weebly.com/ ).

En paral·lel a aquest acord municipal, el municipi s’ha mobilitzat en altres sentits. En primer lloc, el Ple del passat setembre va aprovar, amb la unanimitat dels grups, donar suport a les persones refugiades víctimes dels conflictes armats, com ara la guerra civil de Síria.

En segon lloc la Taula de Cooperació, Solidaritat, Pau i Drets Humans va acordar la creació d’un grup de treball específic per gestionar una possible acollida que ja s’ha reunit a l’octubre i que es tornarà a reunir el proper 12 de novembre. El grup de treball ha rebut l’encàrrec d’elaborar un protocol municipal d’acollida de refugiats de guerra i una campanya de sensibilització sobre el fet adreçada a la ciutadania calderina.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *