Caldes iniciarà al març la reforma dels carrers Font i Boet i Sentmenat

La urbanització té per objectiu acabar amb les deficiències urbanístiques d'un dels grans eixos viaris de Caldes.

L’Ajuntament de Caldes de Montbui preveu iniciar el projecte de reurbanització dels carrers de Font i Boet i de Sentmenat el proper 14 de març, un cop aprovada l’adjudicació de les obres en la Junta de Govern Local de dimarts passat. Les obres tindran una durada aproximada de quatre mesos.

En breu, l’Ajuntament informarà sobre com es resoldran les afectacions sobre el trànsit de vehicles i sobre els accessos des de Font i Boet als dos grans pàrquings de l’eix de la Riera (el del Sindicat i el de davant de la Fundació Santa Susanna).

Comença, doncs, l’execució projecte cabdal per a la garantia de la vialitat segura i accessible del municipi. L’obra ha estat dissenyada perseguint dos grans objectius: donar respostes a les necessitats de via amable de la ciutadania en general i dels usuaris de la Residència Santa Susanna i de Les Cases dels Mestres en particular, dos espais que utilitzen persones grans i persones amb mobilitat reduïda; i assegurar una calçada en condicions que suporti l’elevat trànsit de Font i Boet, en tant que eix de distribució dels trànsit nord-sud de Caldes de Montbui.

La redacció final del projecte incorpora aportacions de tipus tècnic fetes per la ciutadania durant el període d’al·legacions i el seguiment de les obres el farà una comissió formada per representants dels veïns i de l’Ajuntament.

UN CARRER PENSAR PER AFAVORIR EL PASSEIG

Simulació del carrer Font i Boet un cop acabades les obres.

Simulació del carrer Font i Boet un cop acabades les obres.

El carrer es convertirà en una via de plataforma única seguint l’estètica del tram ja urbanitzat, davant de la residència Santa Susanna, des de la plaça Església fins al carrer de Sentmenat. I el projecte s’allargarà a través del carrer Sentmenat (fins a Pi i Margall). Font i Boet tindrà un tram central de llambordes per delimitar el trànsit rodat de la zona de vianants, sense necessitat de voreres i alçades diferents.

També s’instal·laran tres passos de vianants al llarg de tot el recorregut en obres donant resposta a una mancança evident que pateix actualment el carrer. Per la seva banda, el carrer de Sentmenat també inclourà peces centrals de calçada fetes amb llambordes. Pel que fa a l’arbrat, se substituirà per una espècie que no entorpeixi, ni embruti el passeig.

Tot plegat es complementarà amb la instal·lació de nou mobiliari urbà i amb l’eliminació de l’aparcament al carrer de Font i Boet (que es compensa amb el projecte del pàrquing al tocar dels horts, també previst per al 2016). El projecte també inclou la renovació dels serveis de enllumenat públic, aigua, clavegueram, telefonia, gas i subministrament elèctric. Tot plegat té un cost de licitació de 259.036 euros: 88% a càrrec de la Diputació, 12 % a càrrec de l’Ajuntament i sense aportació directa dels propietaris dels immobles.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *