Caldes integrarà un aparcament singular en les Hortes de Baix

En el procés d’adjudicació de la redacció del projecte de d’aparcament soterrat i espai públic a tocar de les Hortes de Baix, l’Ajuntament ha prioritzat les propostes més sensibles amb la integració del nou equipament en aquest entorn de gran valor paisatgístic.

Ravetllat-Ribas és el despatx d’arquitectes que finalment s’encarrega del disseny del pàrquing i de les dues zones lliures que en sorgiran fruit de la seva construcció: una plaça on ara hi ha el pàrquing del Sindicat i un passeig enjardinat resseguint el marge entre el carrer Raval Canyelles i les Hortes de Baix.

Jordi Solé i Vicenç Personat, durant la roda de premsa.

Jordi Solé i Vicenç Personat, durant la roda de premsa.

L’alcalde, Jordi Solé, i el regidor d’Urbanisme, Vicenç Personat, van mostrar divendres els primers dibuixos d’aquest projecte, la primera fase del qual és previst que comenci a finals d’aquest any.

L’APARCAMENT

El projecte inclou, d’una banda, un aparcament de 150 places i dues plantes soterrades en la línia de les hortes que va de la Residència Santa Susanna al carrer Marquès. Aquesta estructura té 4.066 m2 construïts, està integrada en la primera fase del projecte i és previst l’inici de la construcció durant l’any 2015.

D’altra banda, dibuixa també un aparcament sota la plataforma que actualment acull el pàrquing del Sindicat. Aquest és previst que es construeixi en una segona fase, acollirà 99 places més i ocuparà 2.879m2.

En total, un cop acabades les dues fases, serà un aparcament de 249 palces i 6.945m2.

L’ESPAI LLIURE

El requisit per tirar endavant aquesta obra és que sigui sensible amb l’entorn on s’ha de construir. El nou pàrquing formarà part d’un escenari on conflueixen multitud d’elements patrimonials i paisatgístics identitaris de Caldes de Montbui: les Hortes de Baix, l’església de Santa Maria, els safareigs termals i el passeig de la Riera. Per això, el projecte aporta un espai lliure que inclou dos tractaments diferenciats:

D’una banda, la plataforma que resseguirà el marge entre el carrer de Raval Canyelles i les hortes i sota la qual es construirà el pàrquing serà un jardí singular dissenyat simulant les quadrícules que delimiten els horts, amb vegetació ornamental i productes de cultiu. D’aquesta manera, la plataforma esdevé un mirador i, alhora, un còmplice del paisatge que l’acull.

L'actual pàrquing del Sindicat serà un espai lliure. (Fotos: Ajuntament)

L’actual pàrquing del Sindicat serà un espai lliure. (Fotos: Ajuntament)

D’altra banda, l’actual pàrquing del Sindicat es convertirà en una plaça lliure. El projecte actual preveu una intervenció mínima per adequar l’espai i alliberar-lo de cotxes, a l’espera de la construcció definitiva de l’aparcament que ha d’anar a sota.

FINANÇAMENT

La primera fase d’aquesta obra, que inclou la construcció de 150 places de pàrquing i l’adequació de l’actual pàrquing del Sindicat per alliberar-lo de cotxes té un cost de 3

milions d’euros. El 50 per cent l’assumeix el Pla de Barris (Generalitat de Catalunya), 176.000 € es financen a través de PUOSC i a la resta l’assumeix l’Ajuntament de Caldes de Montbui.

Un cop en marxa, el pàrquing serà de gestió pública.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *