Caldes reobre al trànsit el carrer Pi i Margall

Ahir (dilluns 14 de setembre) es va obrir al trànsit la nova plataforma única elevada de Pi i Margall per a la millora de la mobilitat de la cruïlla de la plaça de l’Àngel

piimargallplataformaacabada140915

Plataforma elevada de Pi i Margall. (Foto: Ajuntament)

Les pluges de setembre han endarrerit uns dies la fi de les obres. Tanmateix, l’Ajuntament ha pogut complir l’objectiu d’obrir la via al trànsit abans de l’inici del curs, quan el volum del vehicles s’intensifica en aquesta i altres zones del municipi. Les tanques han estat retirades a primera hora i el projecte de millora de la mobilitat i la connexió entre la plaça de l’Àngel i el pàrquing d’Escoles Pies ha quedat enllestit.

La fi de les obres ha estat presentada en roda de premsa a càrrec de l’alcalde, Jordi Solé, i del regidor d’Espais Públics, Jaume Mauri.

Aquest projecte ha coincidit en el temps amb un asfaltat de la mateixa avinguda a l’alçada del pàrquing de l’Estació d’Autobusos, on s’ha retirat un tram de llamborda deteriorat. La llamborda ha estat substituïda per asfalt atès el trànsit pesat que suporta aquesta zona de rodada i atesa la necessitat garantir una senyalització horitzontal i la seguretat viària del tram. La llamborda és un material que obligava al repintat constant dels passos de vianant de davant de l’Estació.

L’OBRA DE LA PLAÇA DE L’ÀNGEL

El projecte de millora de la mobilitat de la plaça de l’Àngel té com a objectiu principal connectar els dos espais principals en aquest tram de Pi i Margall: la plaça de l’Àngel i el pàrquing del carrer Escoles Pies. Consisteix en la instal·lació d’una plataforma elevada que comença on ja hi havia el pas de vianants elevat i acaba on comença la urbanització del carrer Major. Amb aquesta intervenció es vol reduir la velocitat del trànsit rodat, acostar plaça i aparcament i eliminar al màxim el desnivell de la zona.

La plataforma única esdevé també una solució per declarar el tram un espai d’ús prioritari dels vianants, com ja es va fer al carrer Font i Boet, davant la Residència Santa Susanna.

D’aquesta manera, el projecte incrementa la seguretat i la mobilitat en aquesta cruïlla de màxim interès dins del poble, en tant que connecta carrers principals de la vila, l’eix comercial i el centre històric. A més de la construcció de la plataforma, se soterraran els serveis i millorarà la solució actual de recollida d’aigua de pluja a través dels embornals.

Les obres van començar el 27 de juliol i han tingut un cost de 33.864 euros.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *