“Calien les obres de l’avinguda Espanya de Parets?”

“Sóc un veí de l’avinguda d’Espanya de Parets del Vallès i ara que han finalitzat les obres del segon tram després de més de quatre mesos, voldria fer uns comentaris:

Molts veïns no acabem de veure la necessitat de fer l’avinguda de vianants per la nul·la activitat comercial que se’n deriva i sí pels problemes de trànsit que està portant; està clar que una avinguda cèntrica i prolongada de l’Eixample és una via de circulació constant i d’aparcament de vehicles, especialment el tram final a Can Roure, tocant a l’estació, on molts veïns de Parets hi deixen el vehicle per després agafar el tren.

Què succeeix ara? Que els vehicles continuen aparcant al carrer amb l’agreujant que ara no hi ha voreres que deixin un marge entre els vehicles i els habitatges i te’ls trobes aparcats a pocs centímetres de la porta de casa; els vianants per tant, han d’anar sortejant els cotxes que circulen per l’avinguda amb els aparcats arran dels habitatges i has de esquivar una cursa d’obstacles varis sense cap seguretat per la gent gran i els nens que hi caminen. Per cert, ja pots trucar diversos cops a la Policia local advertint d’aquests fets que no actuen; tenen ordre superior del regidor municipal de Seguretat de no fer-hi res?

Parlant de la circulació, s’han adonat els responsables de Via Pública de l’entorpiment circulatori que s’ha creat al carrer Josep Molins cap a la plaça de Josep Marcer i baixant pel carrer de l’Estació? hi ha un volum de vehicles i busos urbans que circulen pel carrer Josep Marcer que venen o van cap al barri de Lourdes, Gallecs o Mollet i es troben amb aparcament de cotxes a les dues bandes del carrer, doble circulació de vehicles cap a un sentit o altre, i no t’explico, quan es tracta d’un autobús urbà o camió que fa impossible la circulació en doble direcció, fet que comporta retencions de vehicles atrapats fins que alguns reculen per possibilitar fer desembussar el caos circulatori.

La idea de reconvertir l’avinguda Espanya en avinguda de vianants pot semblar atractiva sobre plànols però quan t’enfrontes a la realitat dels perjudicis de circulació i mobilitat, et peguntes, calia una inversió tan gran per una obra de dubtosa utilitat pel poble?”.

Jesús Pallàs i Guasch

2 Responses to “Calien les obres de l’avinguda Espanya de Parets?”

  1. Josep Maria 16/02/2016 at 22:52

    Estic completament d’acord. Els meus pares viuen en aquesta zona i això serà un nyap colossal. Tants diners per pagar assessors i caps de premsa, i es veu que no saben posar un bon regidor de Mobilitat al capdavant de l’àrea. Senyor alcalde, que Parets ja no és un poble! Volem una gestió més eficaç, transparent i dialogant!

    Respon
  2. A. M. 17/02/2016 at 23:53

    Crec que l’autor de la carta expressa molt bé el sentiment dels veïns de la zona i de molts del poble. Una despesa innecessària que només serveix de lluïment del senyor alcalde i companyia. Què facil és despilfarrar els diners públics!!!

    Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *