Canovelles instal·la plaques fotovoltàiques al pavelló Tagamanent

SUD Renovables acaba de posar en marxa una nova instal∙lació fotovoltaica de 6,25 kW, que consta de 25 panells REC de 250 Wp, i un equip inversor dela marca SMA. Els panells s’han instal∙lat amb una inclinació de 30º respecte de la coberta mitjançant un sistema de subjecció d’alumini de l’empresa CSolar.

plaques canovelles

Plaques fotovoltàica instal·lada al pavelló. (Foto: Ajuntament)

La instal∙lació fotovoltaica és per autoconsum elèctric del propi pavelló, i permetrà estalviar 8.881 kWh anuals en consum de la xarxa elèctrica, i l’emissió de gasos contaminants a l’atmosfera de 5,56 Tn de CO2 anuals.  La instal∙lació ja s’ha posat en marxa i ha estat legalitzada seguint el procediment de la Generalitat per instal∙lacions generadores d’energia elèctrica connectades en xarxa interior.

A més de la instal∙lació solar fotovoltaica, el projecte també inclou la instal∙lació de 4 panells solars tèrmics, que permeten escalfar l’aigua calenta que es fa servir per la calefacció del pavelló i per l’aigua calenta sanitària. Aquests panells generaran anualment 6.625 kWh d’energia tèrmica, el que permetrà estalviar el consum de576 m3de Gas Natural i l’emissió de gasos contaminants a l’atmosfera de 1,74 Tn de CO2 anuals. El funcionament d’ambdues instal∙lacions es pot visualitzar en una pantalla de TV situada a l’entrada principal del pavelló, que de forma instantània va mostrant la producció i rendiment dels panells solars.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *