Imatge d'un assaig. (Foto: Ajuntament de Granollers)

Imatge d’un assaig. (Foto: Ajuntament de Granollers)

Els caps de setmana del 3, 4, 5, 9, 10, 11 i 12 de juny, uns 4.000 nens i nenes de 91 escoles vallesanes pujaran a l’escenari del Teatre Auditori de Granollers per representar el resultat de mesos de treball i esforç constant, la cantata final. El projecte d’enguany porta per títol Babaua. Les desventures de Mimí i té el text de Pere Riera, la música de Jordi Domènech i la direcció musical de Josep Prats, Elisenda Carrasco, Oriol Castanyer i Montse Meneses. L’objectiu segueix sent, un any més, contribuir en la formació permanent dels especialistes de música i millorar l’educació musical dels alumnes que hi participen, mitjançant una vivència en directe i compartida amb nens i nenes d’altres escoles de la comarca.

Cantània, però, no és només una sèrie de concerts, sinó que comporta un treball exhaustiu i molt complet de formació de mestres. “Una formació que va començar al setembre i que és tan o més important que el concert final”, destaca Martí Pujadas, responsable de l’AC. “Des dels inicis, mai hem parat de créixer i ja són més de 30 els municipis que hi participem”. El responsable del projecte ha anunciat que “4 dels 15 concerts ja estan plens” i que una vegada més “hem tornat a oferir descomptes en el preu de l’entrada per a les famílies més desfavorides de la comarca”.

UN RECORREGUT PELS DESCOBRIMENTS

Babaua. Les desventures de Mimí han volgut oferir als nens i nenes que protagonitzaran aquesta Cantània un simpàtic recorregut per alguns dels descobriments més significatius dels darrers segles. L’argument principal té com a protagonista una jove de la cort de Versalles que, instigada per Cupido, enceta una peripècia per diferents espais i temps, a fi d’arribar a l’encontre del seu enamorat. I tot realitzant aquest viatge, Mimí coincidirà amb un seguit de personatges pintorescos que li donaran notícia de bona part de les descobertes, enginys i invencions que han protagonitzat l’evolució tecnològica de la humanitat.

Des de la llei de la gravitació universal, passant per la pólvora, el uatsap i el tiramisú… Tota mena de troballes que han permès que les condicions de vida dels éssers humans hagin mutat en molts sentits al llarg dels segles. La protagonista descobrirà la importància que han tingut per al progrés descobertes d’ordre científic, gastronòmic o artístic. I és que el món no deixa d’avançar, des que l’homo es va fer sàpiens! I tant important és la invenció de la roda, com la de la goma d’esborrar. Perquè en ocasions, no estaria de més que aprenguéssim a esborrar alguna de les invencions que en lloc d’afavorir el progrés, provoquen la destrucció i la barbàrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.