Cartell de la festa remença.

Aquest cap de setmana Montornès farà més visible que mai que és territori remença. A més de la representació del gran espectacle “La Remençada”, dissabte a les 18 h, durant tot el dia tindrà lloc al carrer Major la primera edició de la Fira del Pagès de Remença. Diumenge al matí, es farà una caminada pels indrets que inspiren el musical. Durant els dos dies, els establiments Nomar i Lucerón oferiran tastets de la Remençada.

Dissabte 27 de maig, a les 10 h, a la zona de vianants del carrer Major, s’estrenarà la Fira del Pagès de Remençada que fins les 20 h proposa un programa ampli i variat d’activitats relacionades amb la gastronomia, l’agricultura i el bestiar, adreçades als més petits. També hi haurà tallers i espectacles, i un concurs.

A les 18 h, la cita és amb l’esdeveniment teatral que cada any mou més espectadors: La Remençada. L’any passat més de 3.000 persones van seguir la revolta dels pagesos de remença catalans contra el feudalisme.

Com en l’anterior edició, hi haurà un escenari a l’aparcament del carrer de Narcís Monturiol on es representaran els quatre primers actes. Després, el públic acompanyarà el quadre escènic cap al carrer Major fins arribar a la plaça de Pau Picasso on culminarà l’espectacle.

Per primera vegada el musical té una padrina, que és la cuinera Ada Parellada.

La Remençada compta amb la participació d’un centenar d’actors i actrius i una cinquantena de persones col·laboradores, així com amb el suport del l’Ajuntament i de nombrosos establiments i empreses del municipi.

CAMINADA Y TASTETS EN TERRA DE REMENCES

El diumenge, a les 10 h a la plaça de Joaquim Mir, començarà una caminada guiada pels indrets que inspiren l’espectacle La Remençada. El recorregut, entre els termes municipals de Montornès i de Vallromanes, és de 10 quilòmetres. Per participar en aquesta activitat, cal inscriure’s prèviament a través de correu electrònic a l’adreça opec@montornes.cat

Completant l’oferta, durant el cap de setmana, els establiments Nomar (93 218 30 00 – 672 093 296) i Lucerón (www.restaurantluceron.com) oferiran tastets de La Remençada.

ESTRENYENT VINCLES AMB ELS POBLES REMENCES

Aquests dies han continuat tenint lloc esdeveniments propiciats per La Remençada. Una delegació encapçalada per l’alcalde de Montornès José A. Montero i formada per regidors i membres de l’Associació que impulsa el musical van visitar durant el cap de setmana el poble de Sant Gregori a la Vall de Llémena, que celebrava la seva festa remença. L’alcalde de la població, Quim Roca, juntament amb l’alcalde de Sant Martí de Llémena, Jaume Busquets, havien assistit a la presentació de l’espectacle que es va fer el 9 de maig a la torre Tavernera de Vallromanes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.