El tècnic municipal, en el moment de l'exposició. (Foto: Xavier Subias/Diputació)

El tècnic municipal, en el moment de l’exposició. (Foto: Xavier Subias/Diputació)

Cardedeu va ser un dels municipis convidats a la V Jornada de la Xarxa Local SITMUN organitzada per la Diputació per exposar una experiència pilot. El responsable del GIS (Sistema d’informació geogràfica) de l’Ajuntament, Jordi López, va explicar la incorporació d’un mòdul per a la introducció, visualització i seguiment d’incidències a la via pública a la Plataforma SITMUN, la plataforma centralitzada d’informació geogràfica de la Diputació.

A partir de la detecció d’una incidència, el zelador de via pública introdueix les dades geolocalitzades al sistema a través del mòbil, indicant tipologia i descripció de la incidència. Després, s’assigna cada entrada a una persona responsable que la gestiona i l’edita.

En una segona fase s’obrirà l’aplicació perquè la ciutadania pugui introduir, des del mòbil, les incidències que s’observin a la via pública de forma geolocalitzada, senzilla i ràpida. D’aquesta manera s’optimitzarà el manteniment municipal de l’espai públic, al mateix temps que es fa corresponsables del zel i la millora dels nostres carrers i places a tota la ciutadania, possibilitant una eina de fàcil ús per donar a conèixer les dades bàsiques de qualsevol incidència des d’un telèfon mòbil.

Leave a Reply

Your email address will not be published.