Cardedeu es compromet a evitar els desnonaments i els talls de subministres

El Govern Municipal de Cardedeu, format per CUP i ERC, fan públic el seu compromís en implementar la llei 24/2015, resultat de la lluita de la PAH i l’Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) i aprovada per unanimitat al Parlament de Catalunya el passat mes de juliol, amb l’objectiu d’afrontar casos de persones o famílies en situació d’exclusió residencial i pobresa energètica.

Una de les prioritats polítiques de l’actual equip de govern, i que es visualitza en el Pla d’Acció Municipal, és combatre l’emergència social –conjuntament amb la societat civil– per tal d’avançar cap a la justícia social, garantint el dret a l’habitatge i els subministraments bàsics. Tal i com queda establert per aquesta llei, les entitats financeres estan obligades a fer una oferta de lloguer social abans d’iniciar cap procediment judicial d’execució hipotecària o de desnonament, i les companyies de subministres hauran d’avisar els serveis socials i esperar el seu informe abans de fer cap tall d’aigua, llum o gas.

L’aplicació de la llei 24/2015 és, doncs, “un compromís irrenunciable” per Cardedeu, i és per això que es treballa per implementar les mesures que ofereix. Per aquest motiu, en la darrera Taula d’Habitatge es va comptar amb el suport de la PAH de Cardedeu, per tal que expliquessin la implementació dels protocols per aturar els desnonaments i els talls de subministraments a famílies amb pocs recursos econòmics.

Des de la Regidoria d’Habitatge, conjuntament amb la Regidoria d’Urbanisme, s’està elaborant un estudi del parc vacant d’habitatge per a una futura creació del parc públic d’habitatge social. Així mateix, la Regidoria d’Habitatge ha sol·licitat a la Generalitat el registre d’habitatges buits de grans tenidors. D’acord amb aquestes dades, del total de pisos buits que hi ha a Cardedeu, 97 pertanyen a entitats financeres:

– BBVA: 67
– Santander: 12
– Sareb: 8
– Mare Nostrum: 3
– Caixabank: 2
– Banco Popular: 2
– Bankia: 2
– Sabadell: 1

Emparant-se en la llei 24/2015, l’Ajuntament de Cardedeu demanarà la cessió dels habitatges necessaris per garantir el reallotjament de les persones en risc d’exclusió residencial. Amb aquest conjunt de mesures Cardedeu aposta per la sobirania residencial.

 

One Response to Cardedeu es compromet a evitar els desnonaments i els talls de subministres

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *