Cardedeu estrena un nou espai a la plaça Frederica Montseny

Cardedeu compta amb un nou espai lúdic i de salut especialment destinat a la gent gran a la plaça Frederica Montseny, al Poble Sec. Es tracta d’una estructura amb diferents mòduls d’activitat que formen un circuit que permet treballar les facultats físiques i sensorials de la gent gran i, a la vegada, permet l’ús per part d’infants i altres col·lectius. Aquest és el segon espai d’aquestes característiques que s’instal·la a Cardedeu, el primer està ubicat dins les instal·lacions esportives.

espai lúdic cardedeu

Espai lúdic i de salut per a la gent gran. (Foto: Ajuntament)

La instal·lació facilita la pràctica d’exercicis suaus, especialment dissenyats per afavorir les condicions físiques de la gent gran i contribuir així a augmentar-ne l’autonomia personal i el benestar. També està certificat per a ús infantil i és adequat perquè les dones embarassades hi puguin fer un exercici lleuger que les ajudi a trobar-se bé. Com que es tracta d’un equipament avalat pel Col·legi de fisioterapeutes i que compleix el codi d’accessibilitat, el poden utilitzar igualment les persones amb mobilitat reduïda, tant les que va n en cadira de rodes, com aquelles que van amb caminador o bastó. A més, el seu disseny està pensat perquè a les persones cegues o amb baixa visió els sigui fàcil de resseguir el circuït a través d’elements diferenciables pel tacte. També és especialment idoni per a l’ús de persones amb discapacitat psíquica.

L’espai lúdic i de salut per a la gent gran forma part del “Programa de mobiliari urbà” de la Diputació, que té com a objectiu fomentar un espai públic de qualitat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *