Cardedeu finalitza l’ampliació del cementiri

Les obres de rehabilitació del cementiri municipal ja estan pràcticament enllestides. Només falta instal·lar el sostre vegetal als blocs dels nous nínxols i acabar l’adequació de l’aparcament exterior. Els treballs responen a la necessitat d’ampliació del cementiri per donar servei a les peticions de compra o lloguer de nínxols i columbaris de la ciutadania de Cardedeu.

Representants de l'empresa constructora expliquen les obres als regidors. (Fotos: Ajuntament)

Representants de l’empresa constructora expliquen les obres als regidors. (Fotos: Ajuntament)

Representants de l’empresa constructora i personal tècnic municipal han explicat els detalls de les obres al regidor d’Obres i Serveis, Joan Masferrer, la regidora de Medi Ambient, Marta Cordomí, i la regidora de Desenvolupament Econòmic Local, Núria Hernández. En total, s’hi ha construït 48 nínxols nous, repartits en dos blocs, i 60 vitrines per a columbaris a la zona nord del cementiri. Les obres s’han complementat amb l’ordenació del camí d’accés a la zona ampliada i la urbanització de l’aparcament de vehicles, que queda diferenciat de la zona originària construïda entre 1919 i 1921. L’actuació, finançada amb pressupost municipal, ha tingut un cost de 312.618,53 euros.

El cementiri municipal, obra de l’arquitecte Manuel Joaquim Raspall, és un dels conjunts d’arquitectura funerària noucentista més significatius de Catalunya. A finals d’aquest any és previst reubicar el carro funerari de l’any 1920 a l’entrada principal del recinte i convertir l’espai en un centre d’interpretació sobre la història funerària de Cardedeu.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *