Cardedeu inicia la recuperació dels danys de la ventada de fa un any

Aquesta setmana han començat les actuacions encaminades a recuperar els desperfectes ocasionats per l’episodi de fortes ventades del 9 de desembre de 2014, un cop solucionats els més greus en els dies posteriors. L’Ajuntament de Cardedeu ha rebut una subvenció de 66.235,75 euros de la Diputació, dels quals 18.308,74 euros es dedicaran a la retirada d’arbres, gestió de la llenya i neteja els espais afectats, així com també a reparar desperfectes d’equipaments municipals (vidres trencats i plaques solars de les escoles), i 47.926,99 euros a la reposició i reparació de voreres malmeses.

Així, aquests dies s’han retirat una cinquantena d’acàcies de la vorera nord de l’avinguda de les Corts Catalanes i del perímetre del parterre de la part superior del carrer, que malmetien les voreres i les feien inaccessibles al pas de vianants, que havien de circular per la calçada. A canvi, es plantaran una trentena de sòfores combinades amb alzines en aquest parterre, cosa que permetrà fer accessibles les voreres i que els arbres estiguin més còmodes i endreçats. També es retiraran alguns fanals sense globus d’aquest espai.

La vorera que envolta el parterre s’enderrocarà i es refarà sencera a finals d’aquest mes de novembre. En la vorera nord de Corts Catalanes es taparan els escocells dels arbres retirats.

L’Ajuntament de Cardedeu té la intenció de mantenir la quantitat d’arbres malgrat les tales assumides per diversos motius, amb la qual cosa es tindrà en compte el nombre d’arbres no substituïts per a properes plantacions.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *