La Declaració dels Drets dels Infants reivindica la importància que tots els infants tinguin espais on compartir i aprenguin a viure en igualtat, independentment de les seves capacitats. L’accessibilitat als parcs infantils continuen sent un repte pendent, però Cardedeu ha fet un pas endavant per revertir aquesta situació.

Després de la instal·lació del primer gronxador infantil inclusiu a la plaça de Francesc Macià, dos zones de joc més del municipi tenen jocs inclusius: la plaça de Frederica Montseny i el parc dels Pinetons. Amb la instal·lació d’aquests jocs es vol garantir l’accessibilitat i alhora la seguretat; que els infants siguin diferents es vegi com un valor afegit i es fomentin els valors socials.

A la plaça de Frederica Montseny s’hi ha instal·lat un gronxador giratori amb dos seients i dos espais per a cadires de rodes, i al parc dels Pinetons un castell multijoc amb rampes i plataforma lliscant. Tots aquests jocs estan pensats perquè en puguin fer ús tots els infants, tinguin o no mobilitat reduïda i diversitat funcional.

La instal·lació d’aquests tres jocs ha estat consensuada amb les associacions de veïns dels diferents barris i amb les entitats dedicades a les persones amb discapacitat, i complementa les mesures de millora de l’accessibilitat que s’han dut a terme els darrers mesos, com l’eixamplament de voreres i les adaptacions dels guals per baixar a la calçada, l’aixecament de diversos passos de vianants elevats o la pacificació de places i carrers, amb la intenció d’anar superant cada cop més les barreres arquitectòniques que compliquen la mobilitat a les persones.

Leave a Reply

Your email address will not be published.