Càritas inaugura a Mollet la seva botiga solidària

Fruit del conveni signat entre l’Ajuntament de Mollet del Vallès, que ha cedit el local, i Càritas, s’ha inaugurat a la ciutat la primera botiga solidària que tindrà l’afegit d’inserir laboralment, a mig termini, persones que tinguin especial dificultat per trobar feina. El projecte s’ha fet realitat gràcies a l’impuls de la Taula de coordinació d’entitats per la inclusió social de Mollet.

caritasAl marge de vendre la roba que es rep de donacions a preus molt econòmics, la voluntat  també és convertir la botiga, anomenada La Teixidora, en un espai on es treballi la formació i la inserció laboral contractant persones en risc d’exclusió social. En aquest sentit hi hauran serveis de bugaderia i d’arranjaments de roba i Càritas comptarà amb la col·laboració dels serveis municipals d’ocupació de l’Ajuntament de Mollet.

A l’acte d’inauguració del nou local hi ha assistit el bisbe auxiliar de Terrassa Salvador Cristau, el director general de Càritas Salvador Obiols, la responsable de Càritas a Mollet, Maria Teresa Securun, l’alcalde de la ciutat, Josep Monràs i la regidora de Serveis Socials i Solidaritat Ana María Díaz.

Un cop beneit el local, Monsenyor Salvador Cristau, desitjava “que la tasca que es durà a terme doni molts fruits sobretot per la gent necessitada i alhora tingui repercussions laborals ja que el treball dignifica a les persones”.

Des de Càritas, el seu director general i la responsable de Mollet agraïen especialment el paper desinteressat de l’Ajuntament de Mollet i dels seus Serveis Socials per fer realitat aquest projecte. Així, Salvador Obiols, donava les gràcies “al voluntariat de Càritas i en especial al suport de l’Ajuntament, incondicional com sempre, per poder tirar endavant aquest projecte emblemàtic i poder exportar-lo a d’altres ciutats de Catalunya”. De la seva banda, Maria Teresa Securun agraïa “el paper de l’Ajuntament per poder estar avui aquí” tot recordant que “obrim un nou projecte vinculat a un de molt antic ja que Càritas Mollet porta ajudant als més necessitats des de 1962”.

En el darrer parlament de l’acte inaugural, l’alcalde Josep Monràs deia que “no vam dubtar ni un moment en cedir aquest espai a Càritas per seguir treballant junts i enfortir encara més el teixit de la solidaritat a Mollet”. Monras també agraïa “la tasca immensa que fan els voluntaris” tot recordant que “malauradament la nostra societat crea aquestes bosses d’exclusió social, i, de vegades, l’acompanyament i el suport moral és més important que l’ajut material”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *