CCOO i UGT han signat la seva adhesió a la declaració Pro Vallès i a la plataforma FEM Vallès amb l’objectiu de promoure la “correcta ordenació territorial” de la comarca natural i l’adequada i justa promoció de les seves infraestructures que permetin la mobilitat que correspon a una conurbació tan important i una implantació tan estratègica d’una part fonamental de l’activitat productiva de Catalunya. La signatura de l’adhesió s’ha dut a terme a la seu de la patronal Cecot, a Terrassa.

Aquesta declaració parteix de la base que la nova escala de Barcelona hauria de comportar una atenció específica a l’espai productiu de la Regió de Barcelona i destaca la necessitat d’endegar el redreçament d’un espai avui perifèric, el qual és el suport d’una gran centralitat productiva. L’ordenació d’aquest espai productiu constituiria una notable inversió de productivitat, segons afirmen.

L’acte ha comptat amb la participació d’Antoni Abad, president de la plataforma FEM Vallès; Enrique Rodríguez, secretari general de CCOO al Vallès Occidental i Catalunya Central; Gonzalo Plata, secretari general de CCOO al Vallès Oriental, Maresme i Osona; Josep Santcristòfol, secretari comarcal de la UGT Vallès Occidental i de la Regió Metropolitana; i d’Òscar Riu,  secretari comarcal de la UGT Vallès Oriental.

Per Abad, “la signatura d’aquesta adhesió té una importància cabdal perquè junts treballarem més i millor per defensar el creixement del territori i el benestar de les persones que hi viuen”. El president de la plataforma FEM Vallès també ha destacat la necessitat de “buscar complicitats entre els dos vallesos per provocar que passin coses transcendents pel país i el territori”.

Per altra banda, Rodríguez i Plata, representants de CCOO al Vallès Occidental i Oriental, han valorat positivament la iniciativa de FEM Vallès i de tot el que representa i han considerat important la necessitat d’implantar “canvis profunds en tots els àmbits” si volem continuar sent un dels motors del país i d’Europa. Han lamentat, també, que tot i parlar de dues comarques limítrofes, “només estan connectades per una sola via de tren que tarda més temps ara en fer el seu recorregut que fa cinquanta anys”.

En aquesta línia, Santcristòfol, secretari comarcal de la UGT al Vallès Occidental, ha argumentat la necessitat de treballar conjuntament per aconseguir “el que realment en interessa a tots” que és “millorar la qualitat de vida dels treballadors del país”.

Per últim, Riu, secretari comarcal de la UGT al Vallès Oriental, ha destacat el fet que “els agents socials d’aquest país hem tornat a passar per sobre de les administracions” i ha remarcat la necessitat de “redefinir i actualitzar” l’espai del Vallès.

SOBRE ‘FEM VALLÈS’

La plataforma FEM Vallès és una iniciativa de la patronal catalana Cecot, del Consell Intersectorial d’Empresaris de Sabadell i Comarca (CIESC), de la Unió Empresarial Intersectorial Cercle d’Empresaris i de Via Vallès. Fins el moment s’han adherit a la plataforma Cerdanyola Empresarial, l’Associació d´Empresaris de Castellbisbal, el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers de Barcelona, Delegacions del Vallès Oriental i Occidental, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. Delegació del Vallès i Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya. Delegació del Vallès – Sant Cugat Empresarial.

Leave a Reply

Your email address will not be published.