CCOO considera insuficient la resposta de la direcció de Valeo a la proposta que li va plantejar la majoria del comitè d’empresa en la reunió d’ahir per donar una sortida industrial, laboral i social al conflicte. Segons ha informat el sindicat, les condicions que planteja l’empresa estan força per sota de les demandes de la representació de la plantilla i estan molt lluny de garantir les mesures necessàries per reindustrialitzar la planta de Martorelles, principal reivindicació dels treballadors.

La majoria del comitè ha realitzat les seves propostes principals en quatre eixos:

  • Manteniment de l’activitat i l’ocupació fins al desembre del 2017 per treballar la reindustrialització amb els recursos necessaris per garantir l’ocupació de tota la plantilla.
  • Prejubilacions per als treballadors que tinguin a partir de 53 anys, amb el 85% del salari net.
  • Trasllats a la resta de fàbriques de Valeo a Espanya amb la indemnització neta actualment acordada i amb un contracte indefinit, amb una garantía mínima de cinc anys per al treballador i un acompanyant.
  • Baixes voluntàries amb la indemnització actualment acordada més un lineal de 20.000 euros.

Segons el sindicat, la direcció de l’empresa va contestar a aquesta proposta, quedant-se molt lluny dels aspectes reivindicats per la majoria del comitè d’empresa, tant pel que fa a les indemnitzacions i les prejubilacions, com en els trasllats i, sobre tot, en la reindustrialització i el manteniment de l’activitat.

El comitè d’empresa va manifestar a la direcció la impossibilitat d’arribar un acord si no es garanteixen les condicions necessàries que possibilitin una reindustrialització que generi el manteniment de l’ocupació de tots els treballadors, per poder avançar, així, en la resta de propostes.

CCOO anuncia que si en les properes trobades no s’avança en aquesta qüestió, el conflicte prendrà un camí difícilment reconduïble. S’ha fitxat una nova reunió per al proper dimarts, 3 de novembre.

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.