CiU, ERC-AG i CRIDA-CUP presenten una moció per adherir Granollers a l’AMI

Els grups municipals de CiU, ERC-AG i CRIDA-CUP han presentar  una moció d’adhesió a l’AMI per donar resposta al compromís signat amb l’ANC abans de les eleccions municipals del 24 de maig.  Així ho van explicar ahir a la tarda Àlex Sastre, portaveu del grup municipal de CiU, Eduard Navarro, regidor de CRIDA-CUP, i  Núria Maynou, d’ERC-AG.

Núria Maynou, Eduard Navarro i Àlex Sastre.

Núria Maynou, Eduard Navarro i Àlex Sastre.

“Entre els compromisos que vam signar amb l’ANC, hi havia el de presentar aquesta moció al primer ple ordinari de la legislatura”, ha explicat Sastre, qui a més ha instat  als nous regidors del PSC  “amb consciència nacional” que propiciïn un debat intern a favor de la proposta.

Per la seva part, Eduard Navarro, regidor de la CRIDA-CUP, ha recordat els 14.000 vots del 9N a favor de la independència, “una prova real de democràcia en aquesta ciutat”, i ha demanat al PSC valentia per votar a favor de l’adhesió, fent esment als casos de Terrassa i Castelldefels on el PSC ha optat recentment per aquesta opció.

Núria Maynou, d’ERC-AG, ha afegit que Granollers no pot quedar desvinculada del procés de construcció d’un nou país, després de molts anys reivindicant les llibertats i el dret a decidir del poble de Catalunya, i ha assegurat que “Granollers no pot ser una illa, aïllada”.

ERC-Acció Granollers ja va presentar una moció d’adhesió a l’AMI a l’octubre de 2011, amb el suport  de CiU, però va ser rebutjada amb els vots contraris de la majoria del PSC.

Per altra banda, CiU, CRIDA-CUP i ERC-AG han anunciat que ja han iniciat converses entre tots tres grups polítics per tal de teixir una sèrie d’activitats conjuntes. “Encara que les llistes són diferents, el nostre objectiu és el mateix –ha explicat Sastre–, i properament tancarem una sèrie d’actes conjunts per reforçar el caràcter plebiscitari de les eleccions del 27 de setembre”.

One Response to CiU, ERC-AG i CRIDA-CUP presenten una moció per adherir Granollers a l’AMI

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *