CiU i PP de les Franqueses proposen pujar la tarifa de l’aigua

CiU (4 regidors) i PP (1) s’han manifestat a favor, mentre que tota l’oposició (ILF-E, PSC, ERC i CPF) s’ha expressat en sentit contrari.

Fent-se ressó de la proposta presentada per Sorea a l’Ajuntament per incrementar les tarifes dels serveis de distribució i subministrament d’aigua a les Franqueses, l’equip de govern ha portat al Ple el debat sobre aquesta qüestió i ha perdut la votació. Només CiU (4 regidors) i PP (1) s’han manifestat a favor, mentre que tota l’oposició (ILF-E, PSC, ERC i CPF) s’ha expressat en sentit contrari.

El punt no ha prosperat gràcies a que el govern municipal està en minoria i això ha evitat que els ciutadans vegin augmentada la seva factura amb l’argument que “la companyia té pèrdues i fa tres anys que els preus estan congelats”.

En el debat van sorgir propostes alternatives a la pujada de les tarifes, com la d’estudiar la possibilitat de municipalitzar el servei (com ja han fet altres municipis de la comarca) o de canviar d’empresa subministradora. La proposta de l’equip de govern ha arribat en un moment en que sembla ploure sobre mullat en relació al subministrament d’aigua: en els darrers temps, molts usuaris residents en diferents zones de les Franqueses han patit fuites.

El regidor d’ERC Àngel Profitós va criticar la proposta presentada per l’equip de govern tenint en compte que “el què s’anomena tarifa social només suposa un estalvi de 3,21 euros al mes per família”.

Per 12 vots contra 5, l’oposició ha evitat aquesta vegada que CiU i PP obrin l’aixeta en benefici de Sorea i que la companyia incrementi els seus ingressos econòmics a les Franqueses.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *