Àlex Sastre (CiU), Josep Casasnovas (ICV_EUA) i Pep Mur (ERC-Acció Granollers) van anunciar ahir que el Ple de Granollers del dia 30 de setembre debatrà la moció en suport a la consulta del 9N.

Malgrat que l’equip de govern va manifestar no tenir cap problema en convocar un ple extraordinari per tractar la moció, finalment es va acordar esperar a la convocatòria del ple ordinari donat la seva proximitat en el temps. Això sí, de forma execpcional la moció serà debatuda al Ple i no a la Junta de Portaveus, com és habitual. “Avui a la Junta de Portaveus hem demanat i acordat que, ja que finalment  no s’havia convocat un ple extraordinari, com a mínim es pugui debatre al ple sobre la moció presentada”, va explicar Casasnovas.

Per la seva part, Àlex Sastre va destacar l’ampli suport que ha tingut la moció als  més de 800 ajuntaments que ja l’han votada. “Parlem d’una força enorme a nivell municipal”, va etzibar.

Sastre va detallar que la moció “parla de nació i, per tant, parla dels drets que tenim com a col·lectiu i com a subjectes polítics capaços de decidir. Parla d’història, del que hem rebut i d’allà d’on venim. I parla d’unitat, de la unitat que es produeix de baix a dalt, des del municipalisme i la gent, però també de la unitat que es dona al Parlament de Catalunya i que es va escenificar el passat divendres amb l’aprovacio de la Llei de Consultes amb el suport de 102 diputats”.

I precisament sobre la Llei de Consultes, Mur va recordar, en una clara referència als socialistes granollerins, que “hi ha partits que demanen que la consulta es faci sota el marc legal. Ara ja el tenim: la Llei de Consultes no Refrendàries”. Casasnovas va ser més explícit i va demanar al grup socialista el seu vot favorable a la moció.  “Des  de ICV-EUA entenem que tenim una llei que ens ha de permetre legalment fer aquesta consulta i poguer decidir el futur del nostre país”.

“Volem que la primera consulta que es convoqui sigui la del 9N,  la consulta per decidir el futur del nostre poble  –va continuar Mur–. El poble porta tres anys empenyent per a que es produeixi i té tot el nostre recolzament”.

Finalment, Sastre va assegurar que “estem disposats a portar  l’ajuntament de Granollers allà on calgui per garantir la consulta del 9N”.

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.