Comencen les obres d’una passarel·la per a vianants sobre la C-35 a Palautordera

passarela pont trencat 1El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat aquests dies les obres de construcció d’una passarel·la per a vianants sobre la C-35 a Santa Maria de Palautordera, i actualment ja s’ha construït la fonamentació amb un sistema de pilotatge i s’estant executant  les piles de l’estructura que aguantarà el pont, més enllà de les tasques d’implantació i senyalització.

Aquesta actuació, amb un pressupost de 678.000 euros, permetrà millorar la mobilitat i la seguretat viària a l’entorn dels barris del Pont Trencat, Moixerigues i del Pont Romà. Es preveu que les obres tinguin una durada de sis mesos.

PARAL·LELA AL RIU

passarela pont trencat 2La passarel·la tindrà una longitud total de 48m, amb dos trams de 30 metres i 18 metres, i una amplada útil de 2,4 i connectarà per sobre de la C-35 els carrers de Camí de la Font (costat oest) i del Pont Romà (costat est). Aquesta actuació, així, facilitarà la connexió als vianants a banda i banda de la carretera, en una zona on, a més, s’ubica una parada d’autobusos. La passera discorrerà sensiblement paral·lela al riu Tordera i estarà conformada per una estructura de formigó. El gàlib del pont serà d’uns 5,6 metres (sobre la carretera). La passarel·la comptarà amb un sistema d’enllumenat de baix consum  energètic.

L’accés a la passarel·la s’efectuarà mitjançant diversos trams de rampes i escales; en el costat est, el desnivell és important, de 7,6 metres entre la passarel·la i el carrer. Les rampes facilitaran l’accés a les persones amb la mobilitat reduïda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *