Presidents i gerents dels Consells Comarcals del Vallès Oriental, Bages i Osona es van reunir dimecres, amb representants del Departament de Governació de la Generalitat per tractar sobre com i quan s’ha de fer el traspàs de competències en el moment que es constitueixi, després del 24 de maig, el nou Consell Comarcal del Moianès. D’acord al calendari electoral, es preveu que la constitució dels consells comarcals per la propera legislatura es facin efectius la primera quinzena de juliol.

El nou mapa ja es pot descarregar al web de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.

El nou mapa ja es pot descarregar al web de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.

Els presidents dels tres Consells Comarcal van demanar al govern que es creï una comissió de treball entre representants de la Generalitat, de les tres comarques i del Moianès per organitzar i concretar el traspàs en temes de patrimoni, serveis i treballadors de l’administració pública, que han que quedar subrogats al nou Consell del Moianès. D’acord a la llei d’organització comarcal, “el territori de la comarca és l’àmbit en què el consell comarcal exerceix les seves competències” per això l’endemà de la constitució del Consell Comarcal del Moianès aquest serà l’únic ens que pot operar sobre l’àmbit d’influència del seu territori.

Vallès Oriental, Bages i Osona marquen com a temes prioritaris a abordar per aquesta comissió el traspàs de les competències de Serveis Socials i les d’Ensenyament. En el cas de Serveis Socials hi ha un contracte-programa anual acordat amb la Generalitat i, per tant, els tres Consells es mostren disposats a continuar assumint les competències pel que fa a l’atenció de la nova comarca fins finals d’any.

En el cas de les competències d’Ensenyament, i atès que la gestió dels serveis funciona per cursos escolars, els tres consells entenen que el proper curs escolar 2015-2016 ja es gestionaran el serveis de l’Àrea d’Ensenyament des del Consell Comarcal del Moianès.  A més d’ aquests assumptes la comissió també haurà de preveure el traspàs d’algunes de les competències delegades de Joventut als Consells Comarcals com tot allò que fa referència amb les instal·lacions juvenils i les activitats d’educació en el lleure.

A la reunió hi van assistir Marc Prat, secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals; Jordi Souto, director general d’Administració Local; Mercè Cardona i Cristina Rubio, presidenta i gerent del Consell del Bages; Joan Roca i   Anna Seijas, president i gerent del Consell d’Osona. Per part del Consell Comarcal del Vallès Oriental van participar el president, José Orive, i el gerent del Consell del Vallès Oriental.

Leave a Reply

Your email address will not be published.