Moment de l'agresió a la periodista Alba Castilla.

Moment de l’agresió a la periodista Alba Castilla.

Una periodista de Vallès Visió va resultar agredida aquest diumenge per un aficionat de la UE La Jonquera quan cobria un partit de futbol de Primera Catalana entre el CF Mollet UE i aquest equip. Després de finalitzar els 90 minuts amb empat a 1, jugadors i aficionats del conjunt empordanès la van emprendre contra l’àrbitre, els jugadors del Mollet i la periodista de Vallès Visió, Alba Castilla, que estava exercint la seva feina. La treballadora va rebre cops per part d’un afeccionat i va acabar amb una ferida al llavi i un traumatisme al canell dret. També va rebre amenaces verbals, fins al punt de dir-li que “no grabes, no grabes… como estas imágenes se emitan o lleguen a la Federación… te reviento”.

Vallès Visió condemna públicament aquesta agressió i qualsevol altre fet que coaccioni l’exercici professional dels periodistes, del dret a la informació i la llibertat d’expressió. Així ho ha expressat el president del Consorci Teledigital Mollet, de qui depèn Vallès Visió, i també màxim responsable del Consell Esportiu del Vallès Oriental, Josep Monràs, que considera que “s’ha d’acabar per sempre amb la xacra de la violència en l’esport. No es pot permetre, siguin els colors que siguin, que es falti el respecte a ningú, que es coaccioni una periodista que està exercint la seva feina i es veiés privat el dret a la informació. Un fet intolerable”.   

Alba Castilla agraeix el suport que ha rebut per aquesta agressió des de diferents àmbits, partits polítics de la comarca i la Federació Catalana de Futbol i lamenta que “fets com aquests es continuïn produint en camps de futbol. No hi hauria d’haver cap tipus de violència al camp, ni verbal ni física”. El judici serà aquest dijous a dos quarts d’una del migdia al jutjat 2 de Mollet del Vallès.

Leave a Reply

Your email address will not be published.