Unir correns els tres punts cardinals més distants de l’Espanya peninsular en menys de dos mesos. Aquest és el repte esportiu personal que s’ha marcat Alfredo Corralero, veí de Lliçà d’Amunt, dins del projecte “3.600 km solidaris”. La iniciativa té com a objectiu construir un centre de salut a Guinea Bissau i recolzar a la Fundació del Dr. Ivan Mañero, de Granollers.

EL REPTE ESPORTIU

Alfredo Corralero recorrerà 3.600 quilòmetres correns.

Alfredo Corralero recorrerà 3.600 quilòmetres correns.

L’esforç, la superació i la consecució de metes personals són els protagonistes de l’àmbit esportiu. Alfredo Corralero és l’impulsor del repte de córrer els 3600 km. En primer lloc creuarà la Península de sud a nord, des del Cap de Tarifa, a Andalusia, fins al Cap Touriñán a Galícia, on començarà el segon tram. Partirà d’Estaca de Bars cap al Cap de Creus a Catalunya, recorrent tot el nord.

El trajecte passarà per gran part del territori espanyol, amb una gran quantitat i varietat de poblacions, gents i paisatges. El tram final dels 3600 km serà duríssim, ja que recorrerà la travessia integral dels Pirineus, el GR-11 (amb més de 47.000 metres de desnivell positiu).

L’OBJECTIU SOLIDARI

Iván Mañero i Alfredo Corralero.

Iván Mañero i Alfredo Corralero.

La finalitat d’aquest repte esportiu és col·laborar amb el projecte solidari que la Fundació Dr. Iván Mañero desenvolupa a Àfrica Occidental, i especialment a Guinea Bissau, on treballen des de fa més d’una dècada. L’objectiu és destinar els diners recaptats, a través de patrocinis i beques, a la creació i engegada d’un centre de salut en Biselanca (Paravent, Guinea Bissau).

Guinea Bissau és un dels països més pobres del planeta. La seva població té un difícil accés no solament a serveis bàsics com la sanitat o l’escolarització, sinó també a necessitats vitals com l’aigua potable o una alimentació digna. Els escassos recursos econòmics de la majoria de famílies obliguen a realitzar un únic menjar al dia, provocant desnutrició entre els nens el que comporta una salut feble.

Segons l’informe Ending Newborn Deaths, publicat al març de 2014 per l’ONG Save de Children, Guinea Bissau és el cinquè país del món on els bebès ho tenen més difícil tant per viure durant les primeres 24 hores com per arribar a complir els cinc anys d’edat.

El centre atendria als nens i nenes de la població rural de Biselanca i poblats propers oferint-los assistència sanitària bàsica, vacunació, seguiment del seu estat nutricional, aportació de vitamines per al seu desenvolupament, així com el foment i la capacitació de les mares per millorar la higiene i salubritat de les llars amb la finalitat de reduir l’alta mortalitat infantil de la zona.

A més de l’adequació del centre, ho dotarien del material necessari per fer-ho funcionar, com a mínim, durant un any. El personal que treballaria seria personal voluntari sanitari desplaçat juntament amb una infermera local. Recorrent les costes de la Península corrent es vol ajudar a reduir l’índex de mortalitat infantil a Guinea Bissau.

Leave a Reply

Your email address will not be published.