Francesc Colomé.

Francesc Colomé.

Convergència per les Franqueses (CpF) ha presentat una moció instant al govern municipal a inspeccionar l’enderroc de les obres il·legals del regidor d’Esports, José Ramírez Alaya, i requerir-lo a tirar a terra la totalitat de la construcció. El grup encapçalat per Francesc Torné, també demana que es tramitin, en via executiva i a través de l’Organisme Autònom de Gestió Tributària, les multes per irregularitat urbanística que li va imposar l’Ajuntament en el seu moment. La proposta serà debatuda en el ple que se celebrarà dijous de la setmana vinent.

SENSE PERMÍS MUNICIPAL

Com ja va avançar Setdies.cat, l’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé (CiU), va firmar el juny passat un decret donant al seu company de partit un termini de dos mesos per a enderrocar les obres il·legals fetes sense permís municipal, consistents en tancar el pati de casa seva per a convertir-lo en l’arxiu del seu negoci de gestoria; l’Ajuntament va tenir coneixement de la construcció quan Ramírez va demanar la llicència d’activitats. Primer l’anterior equip de govern, amb Esteve Ribalta com a alcalde, i Juan Antonio Marín com a regidor d’Urbanisme, i ara l’actual, amb Colomé al capdavant, han endarrerit tot el que han pogut l’execució de dues sentències judicials contràries al regidor d’Esports, que ordenen el restabliment de la realitat urbanística.

José Ramírez.

José Ramírez.

José Ramírez va iniciar l’enderroc de les obres a mitjan juliol, però només va tirar a terra la part del sostre de l’arxiu, deixant en peus les parets laterals. Malgrat haver transcorregut dos mesos des que es van fer els treballs, l’alcalde no ha tingut cap interès en què l’execució de les dues sentències judicials es porti a terme i sembla que ja li va bé que l’obra de demolició es quedi a mitges. Essent aquest un tema tan controvertit a les Franqueses, Colomé va marxar tranquil·lament de vacances sense comprovar que el problema estava, d’una vegada per totes, solucionat.

MULTES SENSE PAGAR I POSSIBLE QUERELLA PER PREVARICACIÓ

Cal destacar que l’Ajuntament governat per Esteve Ribalta va imposar a Ramírez diverses sancions coercitives perquè aquest es resistia aleshores a enderrocar el cobert. L’import total podria estar propera als 30.000 euros, però es dóna la circumstància que el convergent tampoc ha abonat cap de les multes. Diverses fonts municipals consultades han assenyalat a Setdies.cat que aquestes podrien haver prescrit o properes a fer-ho donat el temps que ha transcorregut i que han dormit en el calaix sense que ningú es preocupi d’executar-les.

Juan Antonio Marín i Esteve Ribalta.

Juan Antonio Marín i Esteve Ribalta.

En cas que sigui així, les mateixes fonts expliquen que “tots els protagonistes rebran ben aviat una querella per prevaricació, des de Ribalta a Colomé, passant per Marín y el secretari municipal”.

ES PREVEU UN PLE “CALENT”

Al marge del procediment judicial que es pugui desencadenar a causa de la manca de diligència demostrada en aquest cas pels governs municipals de Ribalta i Colomé, el debat polític que s’obrirà dijous de la setmana vinent en el ple municipal sobre aquesta qüestió, es preveu intens. Segons ha pogut saber Setdies.cat, ja ho han estat la Junta de Portaveus i la Comissió Informativa prèvia a la sessió. Una de les grans incògnites que es plantegen és en quin sentit votarà l’equip de govern i, molt especialment, l’actual alcalde: si en el que estableix la legalitat urbanística o en el que dicten els seus interessos polítics i els personals del seu company de partit.

 

VÍDEO DELS TREBALLS D’ENDERROC: http://www.youtube.com/watch?v=cn0xjJViPns

 

3 Responses

 1. Josep Martínez

  Si algú pensa que Colomé anirà contra un regidor del seu partit, és que viu al País de les Maravelles. Només donarà un pas si li diuen des de la federació comarcal o l’alcalde de Granollers, a qui el franquesí ret pleitesia i obediència deguda. Què apostem a que tot es queda com està?

  Respon
 2. Manuel N.

  La família Pujol, Ramírez, Colomé… CiU: Conveniència i Unió.

  Respon
 3. Francisco Garrigol

  En todo este caso no ha habido una actuación equivalente a la que se habría hecho con cualquier ciudadano: el derribo seria supervisado y ejecutado por técnicos municipales, con cargo al infractor (de no ser un político), las multas hubiesen sido debidamente cobradas mediante embargo. Ése es el método que se emplea con los ciudadanos “normales”… y después que reclamen.

  Quiero hacer una aclaración respecto a la posible prescripción de las multas. Desde hace más de un año, UPLF ha preguntado en los plenos municipales porqué no se ejecutaban (hay grabaciones de vídeo) y ha registrado escritos solicitando la ejecución, pero siempre se ha obtenido la callada por respuesta por parte de Francesc Colomé y su gobierno. En un pleno, el señor alcalde tuvo la desfachatez de decir que no conocía el caso.

  Todo esto ha sido un tema turbio desde el principio y ahora, en lo que debería ser el final, aún se enturbia más; especialmente por la relación de amistad política entre Colomé y Ramírez, con el silencio significativo del PSC, a cambio de sus regidurías. Deberían explicar porqué han callado y no han actuado en todos estos años… y tampoco lo hacen ahora. En este caso, los socialistas son más esclavos de sus silencios que de sus palabras.

  Por fin la oposición se mueve ante un caso que demuestra que no todos los ciudadanos de les Franqueses somos iguales para el gobierno CiU-PSC. Será interesante el resultado de la votación de la moción, quienes están a favor de cumplir la legalidad y quienes están a favor de seguir favoreciendo a José Ramírez como político. Ejecución de sentencia y cobro de las multas, ya.

  Francisco Garrigol
  Secretario de Políticas Municipales de UPLF

  Respon

Leave a Reply

Your email address will not be published.