Crida per Granollers-CUP fa campanya pel canvi de nom de la plaça Manuel Montaña de Granollers

El coordinador de la Comissió de la Dignitat, Pep Cruanyes, s’ha adherit a la petició de la Crida per Granollers-CUP per a reclamar el canvi de nom de la plaça dedicada a Manuel Montaña, d’herència franquista. Cruanyes s’ha ofert a donar suport a la campanya convençut que cal substituir el nom en compliment de la Llei de la Memòria Històrica.

En el Ple municipal del passat 28 de juliol el regidor de la Crida per Granollers-CUP Eduard Navarro va preguntar a l’alcalde Josep Mayoral (PSC) si el govern s’avindria a replantejar-se el nom de la plaça Manuel Montaña. La resposta de l’alcalde va ser que la Comissió de Nomenclàtor ho va revisar en els anys 80, i que si en aquell moment es va decidir mantenir el nom “no hi ha raons per fer ara un canvi”.

Amb l’objectiu que el govern del PSC rectifiqui la seva postura, des del grup municipal s’ha impulsat una campanya de sensibilització, ja que “s’entén que el canvi de nom és un acte obligat de justícia cap a les víctimes del franquisme i de restitució de la memòria històrica”.

Pep Cruanyes s’ha ofert a donar suport a la campanya, convençut que caldria substituir el nom de la plaça Manuel Montaña en compliment de la Llei de la Memòria Històrica, ja que, tal com denuncia la CUP, aquest nom va ser atorgat a la plaça el 1941 a petició del “Delegado de Ex-combatientes” del règim franquista. Per aquest motiu Josep Cruanyes participarà el proper dijous 8 d’octubre a les 19.30 hores en un acte que se celebrarà a Granollers organitzat dins la campanya “Fora noms franquistes de les places de Granollers – Feixisme mai més!“.

CRUANYES, ADVOCAT I HISTORIADOR

Josep Cruanyes és advocat i historiador, President de la Societat Catalana d’Estudis Jurídics, membre de la Comissió de Llengua Catalana del Consell de Col·legis d’Advocats de Catalunya, i és un dels principals promotors del retorn de la documentació confiscada per la dictadura franquista a Catalunya, tant a través de la Comissió de la Dignitat com amb la publicació del llibre Els papers de Salamanca. L’espoliació del patrimoni documental de Catalunya (1938-1939).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *