Agents dels Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) adscrits a la Unitat Central d’Associacions Il·lícites (UCAI) van detenir, el 18 de novembre passat, sis persones com a presumptes autores dels delictes de tràfic de drogues i pertinença a organització criminal. Les seves identitats són les següents:

– Home de 52 anys i nacionalitat italiana.

– Home de 48 anys i nacionalitat marroquina.

– Home de 40 anys i nacionalitat espanyola.

– Home de 47 anys i nacionalitat equatoriana.

– Home de 18 anys i nacionalitat italiana.

– Home de 29 anys i nacionalitat marroquina.

L’inici de les investigacions es remunta a mitjans del mes de setembre, concretament al dia 20. Pels volts de les 21.30 hores, els Mossos d’Esquadra es trobaven fent un control de pas a l’AP-7 al seu pas per la Roca del Vallès quan van veure una motocicleta que, en detectar els mossos, va fugir per tal de no ser aturada. Tres quilòmetres més tard, concretament a les cabines de pagament del peatge els agents van poder aturar-la i comprovar que portava un carregament amb més de 37 kg d’haixix i tres de marihuana. El conductor, un italià de 42 anys i veí d’Itàlia va quedar detingut com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública.

Mossos Esquadra - haixix 01Arran d’aquesta detenció, la UCAI va iniciar una investigació per tal d’esbrinar si darrera d’aquest fet hi havia una organització criminal implicada i dotada d’una certa estabilitat que es dediqués al tràfic continuat d’haixix i marihuana.

Les indagacions van permetre relacionar el detingut amb un grup de persones de diferents nacionalitats que podien formar una organització de tràfic de drogues des d’Espanya cap a Itàlia.

Un cop plenament identificats, el dia 18 de novembre passat agents de l’UCAI van interceptar-los quan caminaven per Barcelona de forma accelerada amb tres maletes. En el seu interior hi havia 33 kg d’haixix i 2’5 de marihuana, motiu pel qual se’ls va detenir. El preu d’aquesta droga en el mercat podria ascendir a més de 182.000 euros.

Paral·lelament els investigadors van adreçar-se a un hostal també de la capital catalana on tenien coneixement que hi havia allotjats quatre membres més de la organització, els quals van ser detinguts.

Els agents van constatar que aquesta organització, dedicada al tràfic per carretera d’haixix, estava dotada d’una certa estabilitat i s’ubicava a la ciutat de Barcelona.

Després de declarar en seu judicial, el jutge va decretar l’ingrés a presó de dos dels detinguts i la llibertat amb càrrecs per als restants.

Amb aquestes detencions, els Mossos d’Esquadra donen la organització per desmantellada.

Leave a Reply

Your email address will not be published.