mossos

El líder té 40 anys, és de nacionalitat espanyola i veí de Santa Maria de Palautordera.

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Granollers van desarticular el 8 de juny un grup organitzat i molt actiu dedicat als robatoris a domicilis i especialitzats en la zona del Vallès Oriental. El grup estava format per quatre persones: el líder del grup que era l’únic major d’edat –té 40 anys, és de nacionalitat espanyola i veí de Santa Maria de Palautordera– i els altres tres nois que tenen edats compreses entre els 14 i els 17 anys.

Amb aquestes detencions es resolen 22 robatoris a domicilis ocorreguts en les poblacions de Sant Celoni, Gualba, Santa Agnès de Malanyanes, Sant Pere de Vilamajor, Vallgorguina centre i algun fet a la urbanització de Canadà Park. A més, al detingut major d’edat se li atribueixen també tres robatoris amb força a centres educatius i un robatori amb violència i intimidació amb arma de foc en una benzinera. Tots els llocs violentats són pròxims a la seva residència.

Els investigadors van tenir coneixement sobre l’existència d’aquest grup gràcies a la informació facilitada pels mossos de Seguretat Ciutadana de Sant Celoni i de la Policia Local de Santa Maria de Palautordera que havien fet tasques i vigilàncies per la zona.

D’altra banda, els investigadors van saber que l’home major d’edat utilitzava els menors a la seva conveniència i els manipulava per tal de cometre els robatoris amb força. També decidia en quines zones havien d’actuar i quines eren les funcions que executava cadascú. Els menors, a canvi, rebien una recompensa econòmica després de cada fet.

El 7 de juny, en un control preventiu per evitar els robatoris amb força a domicilis, els mossos van localitzar el líder del grup en el seu vehicle. L’home duia dos carregadors d’arma de foc i 18 cartutxos de munició real que van ser intervinguts.

Amb tots aquests indicis, el 8 de juny van ser detinguts els quatre membres del grup en els seus respectius domicilis. Els tres menors van ser deixats en llibertat després de declarar en seu policial.

L’arrestat major d’edat va passar a disposició judicial el 9 de juny i el jutge va decretar-ne la llibertat amb càrrecs.

La investigació es manté oberta per tal de localitzar els objectes sostrets i retornar-los als seus propietaris.

Leave a Reply

Your email address will not be published.