Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Mollet del Vallès van detenir dimecres 25 de maig tres homes i una dona treballadors d’una gestoria de Parets del Vallès per tres falsificacions de document públic, oficial o mercantil, estafa, apropiació indeguda i usurpació de l’estat civil. Els detinguts, d’edats compreses entre 25 i 54 anys i nacionalitat espanyola, són veïns de Parets del Vallès i Terrassa (Vallès Occidental). Després de passar a disposició judicial, el jutge va decretar la llibertat amb càrrecs per als quatre.

La investigació va començar el 7 d’abril a requeriment de l’Agència Tributària de Catalunya, que va rebre la denúncia d’una clienta de la gestoria. La víctima, que regenta un taller de vehicles, va rebre unes multes de trànsit relacionades amb uns automòbils que no eren seus. Com que l’empresa gestora li portava la comptabilitat del taller, la dona va sospitar que potser la gestoria hauria comès irregularitats fiscals fent servir el seu nom.

Els investigadors van detectar que la gestoria utilitzava sempre el mateix modus operandi: feia un contracte de compravenda d’un cotxe, manipulava les dades i cobrava l’impost de transmissions a les dues parts en una factura falsa. Posteriorment, presentava a l’Agència Tributària un document fals en el qual constava que la propietària del taller era qui venia aquest cotxe. D’aquesta manera, com que la víctima és una professional i està exempta de pagar aquest impost, els diners se’ls quedava la gestoria.

Els investigadors van comprovar que l’entitat gestora va fer la mateixa operació fraudulenta amb 30 vehicles diferents i que, en tots els casos, va emetre una factura falsa a nom de la propietària del taller per estalviar-se l’impost sobre transmissions patrimonials i actes jurídics.

Leave a Reply

Your email address will not be published.