Aquest divendres 13 de maig, a partir de dos quarts de 6 de la tarda, es portarà a terme, de manera simultània a tres places de Granollers (pl. de la Porxada, pl. Maluquer i Salvador i pl. de l’Església), el concurs  [És] Música 2016. La primera edició del nou format del concurs [És] Música 2016, derivant del seu antecedent I [és] Música, ha aplegat 10 formacions musicals a la seva convocatòria.

imatgeesmusicaEl concurs, una iniciativa del Servei de Joventut orientada a donar suport a la creació i difusió musical, compta ara amb dues categories: la categoria [És] Música, dirigida a joves d’entre 18 i 30 anys de Granollers o comarca; i la categoria I [és] Música per a joves músics que estiguin en un centre d’educació secundària i que tinguin entre 12 i 18 anys. Dels 10 grups presentats, 6 pertanyen a la categoria [És] Música, i 4 a la categoria  I [és] Música. La majoria dels participants són de Granollers, tot i que es compta amb una diversificada presència de joves de diferents poblacions de la comarca: les Franqueses, Montornès, Cardedeu, la Roca, Bigues i Riells…

Durant les actuacions musicals, un jurat format per cinc membres (dos representants d’entitats vinculades a projectes musicals de Granollers, la regidora del Servei de Joventut, un component de les entitats organitzadores del Festival Musik N Viu 2016  i una persona vinculada a la creació o producció musical), valorarà la tècnica dels músics, la posada en escena, la fluïdesa musical i la cohesió del grup dalt de l’escenari.

La distribució de les actuacions del concurs entre els tres escenaris diferents, sortejada el passat divendres 29 d’abril, és la següent:

Categoria [És] Música
. Pl. de la Porxada

2Cops


Caña Aquí


Magret de Paco

Categoria [És] Música. 
Pl. Maluquer i Salvador

Crazy Rockets

Tanatori

The Downtown Beggars

Categoria I [és] Música. Pl. de l’Església

The Monkey Band

Ragnarök


Èxode

First Men

En cas de pluja el concurs no s’anul·larà i passarà a realitzar-se a les instal·lacions més pròximes a les places (edifici del Centre d’Acollida- espai polivalent, c. Corró, 49; i Gra. Equipament juvenil, pl. de l’Església, 8). En el cas dels grups que actuïn a la Porxada es podrien distribuir entre els dos equipament si es considera oportú per l’organització.

La proclamació dels guanyadors es realitzarà el dissabte 21 de maig a les 8 del vespre, a l’equipament juvenil del Gra, en un concert de Lluna Plena. Hi haurà un grup guanyador per a cada categoria. El premi per a la formació guanyadora dins la categoria [És]Música (joves de 18 a 30 anys) consistirà en la participació al cartell del Festival Musik N Viu 2016 del dia 25 de juny, i una dotació econòmica de 1.000 euros.

Pel que fa al grup guanyador de la categoria I [és]Música, se’n programarà un concert dins el Musik N Viu Off, que es farà la nit del 18 de juny a la NauB1, a més de la possibilitat de fer servir per espai de 10 hores els bucs del Cub, l’espai d’assaig musical de Roca Umbert, amb la gravació d’un assaig en directe. La resta de grups participants tindran l’oportunitat de tocar a l’equipament juvenil i formar part d’altres actes d’àmbit musical.

Leave a Reply

Your email address will not be published.