marxaEn els darrers cinc anys, la C-35 al seu pas per Sant Celoni, La Batllòria, Gualba i Riells i Viabrea, ha registrat un promig de 20 accidents anuals amb una mitjana de 30 ferits –dos d’ells molt greus– i un mort. Els sinistres es produeixen en un itinerari que registra el pas d’uns 20.000 vehicles diaris i posa de manifest el greu problema de mobilitat i seguretat que tenen els usuaris de la via. Per tot això, partits polítics com ICV, PSC, CiU i CUP, o sindicats com CCOO i UGT, han convocat accions de protesta aquest cap de setmana, amb objectiu exigir amb urgència les mesures necessàries per a eliminar la perillositat del traçat.

Dissabte, més d’un centenar de persones van tallar la carretera C-35 al seu pas per Sant Celoni, per demanar una millora de la via pel seu pas al municipi. En aquesta marxa es va denunciar l’alt nombre d’accidents que es succeeixen any darrere any en aquesta carretera “mancada d’infraestructura i amb un greu problema de saturació”. L’agrupació local d’ICV Sant Celoni-La Batllòria ha presentat dues propostes de resolució a la comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament de Catalunya. L’última, presentada el 29 de gener de 2014 va ser aprovada per unanimitat on es demanava la connexió del vial de la carretera d’Olzinelles amb la rotonda de la sortida 11 de l’autopista AP-7.

D’altra banda, els ecosocialistes de Sant Celoni han fet una campanya informativa i de recollida de signatures en el municipi on han rebut el suport de 2.300 signants. “Diguem prou als accidents de la C-35” no es quedarà en aquesta marxa, seguirem treballant fins a esgotar tots els esforços per aconseguir les nostres reivindicacions. No podem permetre més morts o ferits en una infraestructura obsoleta que té pas pel nostre poble”, va dir dissabte Carmen Montes, regidora portaveu d’ICV de Sant Celoni, davant dels assistents a la marxa.

Tanmateix, Jordi Manils, coordinador comarcal d’ICV al Vallès Oriental, comentava: “Avui estem aquí per demanar la millora d’una carretera saturada, on els treballadors i treballadores dels polígons industrials del poble són els majors afectats; diguem prou als accidents de la C-35”.

CCOO PROPOSA UNA PLATAFORMA UNITÀRIA

La carretera és un eix que té diferents entrades i sortides a polígons industrials, cosa que provoca que una bona part dels afectats per les condicions de la via siguin treballadors i que els accidents es produeixin en l’itinerari d’anada i tornada de la feina. El sindicat considera que cal exigir que “es facin les actuacions necessàries, reals i efectives, per acabar amb la xacra que suposen els accidents de circulació en aquest tram de la carretera”.

Des de CCOO afegeixen que “s’està condemnant als treballadors i treballadores que han d’anar o sortir dels polígons industrials dels voltants a jugar-se diàriament la vida per culpa dels reiterats incompliments per part de les Administracions en arranjar definitivament aquest punt negre”. És per això que el sindicat ha demanat als col·lectius que han participat en la protesta treballar conjuntament en el si d’una plataforma unitària.

3 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.