Enguany, 2.327 atletes han sortit als carrers de Montornès per disputar la Mitja i la cursa dels 6 km. La cita és la darrera prova puntuable de la Challenge de Mitja Marató de la Diputació de Barcelona.

mitja montornès

Podi masculí 23a edició de la Mitja Montornès.

Els tres primers llocs de la categoria masculina han portat els colors del Club Atletisme Montornès. La prova ha estat molt igualada i no s’ha decidit fins a l’esprint final. Driss Lakhouja s’ha imposat al segon classificat, Abdessamad Hemmi, amb un temps de 1:10:18. Lakhouja ja tenia experiència en córrer la Mitja. Va vèncer aquesta mateixa cursa fa dos anys i a l’anterior edició es va fer amb la victòria en la prova dels 6 km. Oscar López ha arribat tercer.

Podi femení 23a edició de la Mitja Montornès.

Podi femení 23a edició de la Mitja Montornès.

En la categoria femenina, la guanyadora ha estat Enka Viñas del Club Atlètic Granollers amb un crono de 1:22:37. Inés Carazo (Club Atlètic Calderí) i Teresa Pulido (CE Prorunners Calella) han arribat en segona i tercera posició, respectivament. El club montornesenc s’ha proclamat campió per equips, tant en la categoria masculina com en la femenina.

Montse Mas del F.C. Barcelona ha repetit el triomf que l’any passat va aconseguir amb la samarreta de l’Atletisme Montornès a la cursa dels 6 km. En homes, el guanyador ha estat l’atleta montornesenc Mouad Mbarki.

Es pot consultar la classificació general aqui.

SOLIDARITAT I IGUALTAT A LA MITJA

Per segon any consecutiu, la igualtat també ha estat protagonista de la Mitja. Una quarantena de dones han participat durant tres mesos a les sessions d’entrenaments que ofereix l’Atletisme Montornès per preparar la cursa dels 6 km.

D’altra banda, en aquesta edició, la Mitja col·labora amb la campanya PonteEnMarchaYa, una iniciativa a favor de la Fundació Carreras, que recapta fons per a la investigació i el tractament de la leucèmia. Amb l’ajut de Henkel Ibérica, principal patrocinador de la prova, s’hi destina mig euro per inscripció. L’organització també ha donat un quilo de menjar a Càritas de Montornès per cada foto feta al photocall del “Movimiento Piu”.

A més, dissabte a la tarda es va celebrar la Mini solidària que organitza el mateix Club Atletisme Montornès. Tota la recaptació de la Mini, en què van participar més de 300 infants d’entre 3 i 13 anys, anirà destinada a la Creu Roja de Granollers.

Text i fotos: Servei de Premsa de l’Ajuntament de Montornès

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.